Hjerteforeningen Sæby gør klar til landsuddeling af hjertestartere

Hjerteforeningen Sæby gør klar til landsuddeling af hjertestartere

18. februar 2021 - kl. 4:18 - af

”Gå for flere hjertestartere til Sæby! Meld dig som indsamler til Hjerteforeningens landsuddeling den 30. maj!”

Så klart lyder budskabet fra formanden for Hjerteforeningen Sæby, Merethe Gaardbo, når hun opfordrer borgere i Sæby og opland til at starte indsamlingsgrupper eller til at melde sig som frie indsamlere.

”I Sæby-området har vi allerede en del hjertestartere, men der er stadig områder, hvor der er behov for at få en hjertestarter. Det er især i boligområderne – i parcelhuskvartererne – i sommerhusområderne, hvor der bor rigtig mange mennesker, at der mangler hjertestartere,” påpeger Merethe Gaardbo.

Igen i år bliver Landsuddelingen Corona-sikker, så alle trygt kan tage del i at samle beløb ind, så der kan komme endnu flere hjertestartere op at hænge i lokalområdet. Landsuddelingen er kontantfri, så alle bidrag sker via MobilePay, SMS eller bankoverførsel.

Brug af hjertestartere ved et hjertestop kan betyde forskellen på liv eller død. Hjertestop kan ramme alle – når som helst, og hvor som helst. Det kan ske som lyn fra en klar himmel, og det kan ramme din mor, far, søskende, en kollega, en nabo eller en god ven.
Flere hjertestartere giver tryghed for Sæby-egnens indbyggere, og Hjerteforeningen i Sæby håber derfor, at mange vil deltage i år, når Hjerteforeningen ved ”Landsuddelingen 2021” samler ind for at kunne dele flere hjertestartere ud.

Man kan læse mere og starte en gruppe på www.gådigtilenhjertestarter.dk – vælg menupunktet ”Start en gruppe” eller kontakt Merethe Gaardbo – e-mail: merethegaardbo@gmail.com og få hjælp til at komme i gang.

Mit hjerte banker for
Den 13. marts afvikles på TV2 Charlie en stor hjertegalla. Her sættes der ekstra fokus på hjertesagen. I ugerne op til dette velgørenhedsshow kan folk rundt omkring også oprette deres egen indsamling.
”Mit hjerte banker for” går ganske enkelt ud på, at man samler penge ind og går ture.

Hjerteforeningen har netop sammen med TV2 skudt kampagnen i gang. Man kan deltage ved enten at oprette sin egen indsamling og finde en sponsor, som donerer x antal kr. pr. km, der gås. Man kan jo også lave ”walk’n’talk” undervejs, eller man kan opfordre sit netværk (familie, venner m.fl.) til at deltage i kampagnen, hvor de opfordrer til at støtte deres indsamling via donationer.

Der er masser af tips at hente fx på www.hjertegalla.dk/materialer og www.hjertegalla.dk/egenindsamling.

”Vi er dybt taknemmelige for jeres indsats og opbakning til hjertesagen,” understreger Merethe Gaardbo, der håber, rigtig mange har lyst til at bakke op om kampagnen og det gode formål.

Hun opfordrer samtidig til, at man – ikke mindst i disse Corona-tider – får sund motion i det friske vejr.

”Vi ved, hvor sundt det er for hjertet og hjernen med daglige gåture, og bare ½ times daglig fysisk aktivitet kan mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme med 30 %,” lyder det fra Hjerteforeningen Sæbys formand.

Der kan læses meget mere på www.lokal.hjerteforeningen.dk/saeby og få foreningens Facebook-side.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hjerteforeningen Sæby gør klar til landsuddeling af hjertestartere' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER