Sæby Apotek vaccinerer mod lungebetændelse

Sæby Apotek vaccinerer mod lungebetændelse

17. februar 2021 - kl. 5:00 - af

Efter en længere pause, hvor vi ikke har kunnet få vacciner mod pneumokok-lungebetændelse kan du, hvis du er fyldt 65 år, nu blive vaccineret gratis mod lungebetændelse på Sæby Apotek.

Et lille stik kan beskytte mod lungebetændelse og andre infektioner forårsaget af pneumokok-bakterier. Det kan være en god ide i en tid med Corona virus, da en kombination af COVID-19 og lungebetændelse kan være alvorlig for især den ældre del af befolkningen. En vaccination mod pneumokokker virker i 6 år.

Derfor tilbydes alle, der er fyldt 65 år nu at blive vaccineret gratis mod pneumokokker. Det kan blandt andet ske på Sæby Apotek, fortæller apoteker Preben Smed Jeppesen.

Vi er på apoteket glade for at kunne være med til at sikre vores medborgere en let adgang til pneumokok-vaccination, siger Preben Smed Jeppesen.

En del af vaccinationsprogrammet
Den gratis vaccine tilbydes efter Folketinget i april besluttede at udvide vaccinationsprogrammet for at beskytte de mest udsatte grupper i samfundet og samtidig undgå overbelastning af sundhedsvæsnet under COVID-19 udbruddet.

I begyndelsen var det kun plejehjemsbeboere og særligt udsatte ældre, der kunne få vaccinen. Men nu er tilbuddet altså udvidet til at omfatte alle, der er fyldt 65 år.

”I efteråret var 350 danske apoteker med til at øge antallet af personer, der blev vaccineret mod influenza og rigtig mange blev også vaccineret imod pneumokokker. Disse to vaccinationer har været med til at beskytte mod alvorlige følger af COVID-19”, siger apotekeren.

Vaccinationen bliver udført af apotekets specialuddannede personale, der også vaccinerer mod influenza hvert år. Den gratis pneumokok-vaccination tilbydes dagligt på Sæby Apotek, men ring i forvejen og aftal tidspunkt, så vi undgår for mange ventende. Hvis det er muligt, tag en bluse/skjorte på, hvor det er let at rulle ærmet op over skulderen, det letter hele opgaven. Når man er vaccineret anbefaler vi at vente i 15 minutter inden apoteket forlades.

Boks: Fakta om vaccinen
• Vaccinen beskytter mod pneumokokker, der bl.a. er den mest almindelige årsag til lungebetændelse.
• Vaccinationen mod pneumokokker holder i ca. 6 år.
• Målet for det samlede vaccinationsprogram er at nå 75% tilslutning for både pneumokok- og influenzavaccination, som WHO anbefaler til ældre på 65 år og derover samt øvrige risikogrupper.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek vaccinerer mod lungebetændelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER