Kirkens lys

Kirkens lys

15. februar 2021 - kl. 9:09 - af

Af Anne-Marie Glistrup, Næstformand i Sæby Menighedsråd.

Der er lys i Sæby Kirke. Kirken byder indenfor – også i disse på alle måder kolde tider. Lyset er til for os alle. Der er mulighed for at komme ind og nyde roen i det smukke, nyrestaurerede kirkerum. Her er tid til eftertænksomhed.

Det er også muligt at deltage i gudstjenesten, der finder sted hver søndag kl. 10. Også i denne tid – godt nok med afstand, afspritning, mundbind og uden sang – men alligevel med samhørighed, dejlig musik og korsang samt læsning fra Bibelen og en prædiken til inspiration og eftertænksomhed. Det er en lise for sjælen at deltage, at sidde og lytte til orglet og de vise ord, at deltage i nadveren og møde de andre kirkegængere – på afstand. I denne tid, hvor vi måske er tilbøjelige til at betragte andre mennesker som en potentiel smitterisiko mere end et medmenneske, er det godt at komme i kirken og høre Guds ord sammen med andre, at opleve atmosfæren, samhørigheden og glæden i kirken – på sikker vis.

Gudstjenesten må i denne tid ikke vare længere end 30 minutter og det er begrænset, hvor mange der må deltage. Men den store Sæby Kirke kan rumme flere, så alle er velkomne.

I begyndelsen var ordet, lyder det i Johannes-Evangeliet, og videre: Og alt blev til ved det, og uden det blev intet til, som er. I det var liv, og livet var menneskenes lys.

Det er det ord, det liv og det lys vi alle har behov for i denne tid for at kunne fortsætte livet i et nedlukket, ensomt samfund. Det er fællesskabet, ordet, livet og lyset. Det er det, vi trænger til og det er det, der møder os i Sæby Kirke.

I denne tid er vi mange der kan rammes af ensomhed og måske deraf også af modløshed. Det er livets og troens kræfter til at stå imod disse følelser, vi møder i kirkens og kristendommens bud. Sten Kaalø udtrykker det så præcist i sin salme om Jesus ”Du kom til vor runde jord”: Hver gang at jeg syns jeg ku’/ helt la’ vær’ at være/ står du der med livets nu/ Jesus du min herre.

Det er dette livets nu, vi lytter til i kirken – og som giver lys i livet – og som gør, at vi kan gå fra kirke lidt mere rank i ryggen, lidt gladere og lidt bedre til at modstå tidens genvordigheder. Så velkommen til de korte, sikre gudstjenester. De giver livsmod – selvom vi alle glæder os til samfundet åbner igen og vi igen kan fejre en gudstjeneste i fuld længde med mere tid og med fællessang.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kirkens lys' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER