Alt internet forbrugere skal vide om bredbånd

Alt internet forbrugere skal vide om bredbånd

15. februar 2021 - kl. 13:06 - af

Dette er sponsoreret indhold

I en digitaliseret verden, er ord som “devices”, “gadgets” og “Wi-Fi” blevet en del af de fleste danskeres ordforråd. Unge som gamle er blevet ferme brugere af tablets og smartphones, og en god og hurtig internetforbindelse er blevet alfa og omega for om hvorvidt hverdagen kan gå sin gang på bedste vis.

Bredbånd og internetforbindelser fylder mere end det vi går og tror, og da der er mange forskellige udbydere af bredbånd, er det godt at der findes hjemmesider der giver et overblik over de billigste bredbånd.

I denne artikel kan du læse om alt det du, som forbruger, skal vide om bredbånd.

Hvad er bredbånd
Bredbånd er direkte oversat fra det engelske ord “broadband”, hvilket groft sagt betegner den teknologi, som kan transmittere data med høj hastighed. Bredbånd kan også forklares som de kabler, der sørger for, at vi alle kan få internetforbindelse i hjemmet. Det er altså ikke den internetforbindelse som vores smartphones bruger når der ikke er bredbåndsforbindelse, men er det som vi på verdensplan kalder for Wi-Fi.

I dag kan forbrugerne få bredbånd i forskellige former, det kan være bredbånd i form af kabel-tv, bredbånd i form af TV-stik og bredbånd i form af telefonstik. Der er selvfølgelig ikke kun bredbånd som den eneste løsning til at få internet i hjemmet, i dag findes der nemlig også andre varianter såsom mobilt bredbånd og fibernet.

Det nye barn i klassen
Den digitale verden udvikler sig med hastige skridt, og det er ingen undtagelse for udviklingen af internetforbindelser. Den femte generation af trådløst internet kommer til Danmark, og det kan du som forbruger godt glæde dig til.

Det nye 5G netværk er mange gange hurtigere end det nuværende 4G netværk, og det vil på sigt også være muligt at få 5G som bredbånd. Derfor vil der blive en væsentlig bedre forbindelse til forbrugerne, en forbindelse som vi som forbrugere gør brug af på livets hast til streamingtjenester, downloads og til almindelig brug af smartphones.

Det vil desuden også være muligt at få 5G netværket i form af mobilt bredbånd og som et 5G mobilabonnement. Det skal dog siges at en smartphone skal kunne understøtte 5G forbindelsen for at gøre brug af et 5G mobilabonnement.

Bredbånd til enhver
Det kan være at du som forbruger tænker at bredbånd er dyrt, og at det en stor månedlig udgift, men bredbånd behøves altså ikke at koste en mindre formue. Det kan være svært at finde ud af hvilken hastighed lige netop din husholdning har behov for, og derfor kommer mange af forbrugerne til at betale overpris for en hastighed og dermed et bredbåndsabonnement, som de egentlig ikke har brug for.

Som forbrugere har vi forskellige behov, og for nogle er det essentielt at hastigheden er hurtig, og for andre er det mindre vigtigt om det tager et til to sekunder længere for en hjemmeside at loade. Derfor kan det være svært for forbrugerne at finde ud af hvilke behov de har.

Groft sagt, kan de fleste forbrugere nøjes med 10 Mbit, hvis det kun drejer sig om en enkelt person, der skal bruge internetforbindelsen, de 10 Mbit rækker altså til at streame i HD-kvalitet eller til spille spil over nettet. Hvis I har en husholdning på fire eller fem personer, hvor alle skal se tv og streame på nettet fra to eller tre enheder på samme tid, så bør I vælge et bredbånd på 30 Mbit.

Alt du skal vide om mobilt bredbånd
Det kan være forvirrende som forbruger at finde rundt i bredbånd og mobilt bredbånd og hvordan de adskiller sig. Mobilt bredbånd er en super fleksibel internetløsning, hvilket betyder at du som bruger af internettet kan få forbindelse uanset hvor du er. Forbindelsen kommer fra mobilsignaler, og kan bruges i din computer ved hjælp af et USB-stik.

Din husholdning kan også vælge at få mobilt bredbånd, frem for klassisk bredbånd. Det fungerer på den måde, at I får en router, som kan oprette forbindelse til det mobile netværk gennem et simkort. Det vil sige at mobilt bredbånd bliver hjemmets Wi-Fi forbindelsen, og kan have flere enheder på internettet på samme tid.

Alt du skal vide om fibernet
En helt tredje type af internetforbindelse er fibernettet. Fibernettet er særligt godt fordi det kan give ekstremt høje internet hastigheder. Det fungerer på den måde at det bruger lyslederkabler, som kan transportere meget store mængder af data over store afstande på kortere tid. På nuværende tidspunkt er det den hurtigste type af internet, der findes i Danmark. Det kan opnå hastigheder op til 500 Mbit i både up- og downloads.

Det er ikke alle danske forbrugere, som kan købe fibernet, hvilket skyldes at der ikke er nedgravet kabler til fibernet overalt i landet. Det er dog muligt at kigge på de enkelte udbyderes hjemmesider om du har mulighed for at købe internet igennem fibernettet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Alt internet forbrugere skal vide om bredbånd' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER