Forlængelse af kommunens sundhedspolitik

Forlængelse af kommunens sundhedspolitik

14. februar 2021 - kl. 10:23 - af

Frederikshavn Kommunes nuværende Sundhedspolitik ”Sundhed med lyst til livet” blev godkendt i Byrådet i april 2017. Sundhedspolitikken var tiltænkt perioden 2017 – 2020.

På Sundhedsudvalgets møde i starten af december 2020 har Sundhedsudvalget drøftet den nuværende Sundhedspolitik og besluttet, at der arbejdes videre med en forlængelse af politikken for perioden 2021 – 2024.

Der ønskes dog en tilpasning af forordet. Den ønskede tilpasning er nu indarbejdet i et udkast til Sundhedspolitik ”Sundhed med lyst til livet!”. Sagen er sat på dagsordenen for Byrådets næste møde den 17. februar med henblik på en godkendelse.

Frederikshavn Kommunes sundhedspolitik tager udgangspunkt i den positive ambition: ”Jo før, jo bedre – på vej mod lyst til sundhed”.

Skabe lyst til livet sammen med borgeren

Sammen med borgeren ønsker kommunen at skabe lyst til livet med fokus på mental og fysisk sundhed og det sociale fællesskab.

”Vi vil gå hånd i hånd med borgeren, lokalsamfundet, frivillige, klubber, organisationer, virksomheder og vores samarbejdspartnere i sundhedsvæsenet på vejen mod lyst til sundhed. Frederikshavn Kommune ønsker at fastholde sin position som foregangskommune inden for sundhedsområdet,” hedder det.

Sundhedspolitikken har 4 pejlemærker: tidlig indsats, lige forudsætninger for sundhed, sammen om sundhed samt en exitstrategi.

Fremsynet politik

”Sundhed med lyst til livet” er godt forankret i Frederikshavn Kommune. Den har siden 2017 været og er stadig en stærk base for kommunens sundhedsarbejde. ”Sundhed med lyst til livet” er en fremsynet politik, og den er stadig højaktuel.

Dette ses, fordi den også er helt i tråd med:

  • Vision og pejlemærker i Sundhedsaftalen for Region Nordjylland for perioden 2019 -2022
  • De nationale mål for sundhedsvæsenet
  • FN´s Verdensmål nr. 3 (Sundhed og trivsel), 10 (Mindre ulighed) og 11 (Bæredygtige byer og lokalsamfund).

På baggrund af den nuværende sundhedspolitiks styrke med stærk forankring og fremtidig bæredygtighed foreslås det, at sundhedspolitikken ”Sundhed med lyst til livet” (med en tilpasning af forordet) forlænges, så den gælder for den næste 4 årsperiode – indtil udgangen af 2024.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forlængelse af kommunens sundhedspolitik' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER