Plantebaseret mad i offentlige institutioner og køkkener

Plantebaseret mad i offentlige institutioner og køkkener

10. februar 2021 - kl. 9:00 - af

De seneste måneder har Dyrevelfærdsgruppen Nordjylland, som er en arbejdsgruppe under Miljøpolitisk Udvalg i Enhedslisten, arbejdet med en undersøgelse vedrørende muligheden for at få plantebaseret/vegansk mad i offentlige institutioner i Frederikshavn Kommune.

Sygehuset i Frederikshavn, leverandører af madordninger til ældre/ældreinstitutionerne og gruppeledere for børneinstitutionerne er blevet kontaktet med følgende spørgsmål: ”Er der mulighed for at få vegetarisk eller vegansk mad hver dag, også selvom man har forskellige mad-intolerancer eller allergier i forhold til f.eks. hvedemel, mælk og sukker?”. Det kan godt være en vanskelig kombination, fordi langt den største del af alt mad stadig er baseret på kød, hvedemel, mælk og sukker.

Resultatet af undersøgelsen var glædeligt og meget bedre end forventet. Næsten alle steder var svaret positivt, og de forskellige køkkener samt det ledende personale havde en god viden og indsigt i, hvordan problemerne kunne løses. De fleste steder gav man udtryk for, at plantebaseret/vegansk mad allerede er med i deres nuværende madplaner, og at det ikke er et problem, selvom der ved siden af også er forskellige mad-intolerancer eller allergier.

I et enkelt børneinstitutionsområde i den sydlige del af Frederikshavn Kommune var der lidt modstand mod både plantebaseret/vegansk og økologisk mad. Resultatet blev dog, at hvis forældregruppen på et tidspunkt får en samlet interesse for det, kan det realiseres til de, der ønsker det.

Konklusion af undersøgelsen: Vi bor i en kommune, hvor de offentlige køkkener og institutioner er åbne for plantebaseret/vegansk mad og har et ligeværdigt syn på mennesker – uanset kostvalg.

Tusind tak for samarbejdet til alle, der har medvirket i undersøgelsen.

Med venlig hilsen
Dyrevelfærdsgruppen Nordjylland, Enhedslisten.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Plantebaseret mad i offentlige institutioner og køkkener' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER