Naboer til Jagtcenter Nord er godt tilfredse med beslutningen

Naboer til Jagtcenter Nord er godt tilfredse med beslutningen

5. februar 2021 - kl. 13:51 - af

Janne Blokhus har på vegne af naboerne omkring Jagtcenter Nord skrevet dette indlæg.

Som naboer til Jagtcenter Nord vil vi gerne hævde, at vi er nogle som er godt tilfredse med den beslutning, som Socialdemokraterne er kommet frem til i forhold til den ansøgte “ nye” lokalplan, som Jagtcenter Nord har fremlagt til Plan- og Miljøudvalget.

Hvis man ser den historik, der har været omkring jagtcenteret gennem de sidste mange år kan vi kun sige en ting. Vi er blevet hørt for første gang nogensinde og det må man sige er stort.

Vi vil gerne understrege at naboerne ALDRIG har ønsket, at jagtcenteret skulle lukkes, men at skydetiderne blev til at leve med, så vi kan opholde os ude i vores haver om sommeren, som alle andre mennesker. Den vilje jagtcenteret gennem tiden har vist os i forhold til samarbejdet mellem naboerne, har været ikke eksisterende. De har hen over hovederne på os alle sammen brugt deres miljøgodkendelse til at øge og øge deres åbningstid, hvilket de, som man kan læse, er i deres gode ret til, da det ikke er Frederikshavn Kommune, der har indflydelse på skydetiderne, men Miljøstyrelsen.

Med det nye anlæg vil man kunne reducere støjen fra 66 DCB til 64 DCB. Det er efter naboernes mening en direkte hån mod os. Hvorfor planlægger man at bygge så stort et anlæg, når man kun reducerer 2 DCB? Det kan kun være for egen vindings skyld. Der findes anlæg i landet, hvor man har reduceret støjen fra ulidelig til næsten ingen støj. Bl.a. i Hedehusene.

Da Jagtcenter Nord kort før Plan- og Miljøudvalgets møde den 02-02-2021 kom med deres ændringsforslag til den nye lokalplan, (kunne læses i PMU`s dagsorden) luftede de bl.a. tanken om, at de om muligt kunne opføre skydehuse, at de ville reducere skydetiderne, og fjerne pistol og maskinpistol fra deres ansøgning. Dengang vidste de allerede, at kommunen ikke har juridisk ret til at lave en bindende aftale med jagtcenteret om skydetiderne.

Så ville det egentlig ikke være omsonst at bruge mere krudt på denne sag?

En kommentar til “Naboer til Jagtcenter Nord er godt tilfredse med beslutningen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Naboer til Jagtcenter Nord er godt tilfredse med beslutningen”

 • Dieter Bochdam

  Hej, Janne
  Du har fuldstændig ret. Banen blev oprindelig anlagt fordi jagtforeningen skulle flytte fra Sæbygård. Så var der gode råd dyre og man anlagte trods protester fra alle omkringboende denne her skydebane. Jagtforeningen forsikrede, at det kun skulle være en lille “pussenusse” bane, som maksimalt skulle bruges 3 gange om ugen og kun enkelte lørdage. Støjmålingen blev gennemført på foranledning af Sæby Kommune af “vennerne” fra Aalborg, autorisation var ligegyldig.
  Tiden gik, og så blev flere skydebaner lukket. Derfor ansøgte man Sæby Kommune i hui og hast om en ny lokalplan, for der var gevaldige stramninger med hensyn på støj på vej fra miljøstyrelsen.
  Oh, ja, vi blev indkald -efter at vi selv måtte rykke kommunen for det- til et møde med formanden for denne her jagtforening. Vi blev med formanden enig om, at vi godt kunne leve med, at der også blev foretaget skydninger om torsdag. Men… Kommunens “mægler” fik vist kolde fødder, eller blev irettesat højere steds fra for han meddelte, at jagtforeningen i henhold til bekendtgørelsen kunne få mere skydetid. Og så kom formanden. trods vores forhandling og opnået resultat med følgende opråb: “Vi tager, hvad vi kan få!”
  Skønne spildte kræfter fra alle os beboere, men ikke helt: Nu ved vi, at vi ikke kan stole på nogen som helst fra Sæby jagtforening. Og derfor heller ikke på venstres politiker med det røde øje (hun må jo kun have et øje, så enøjet hun ser sagen)
  Med til historien hører, at jeg har klaget flere gange årligt til Frederikshavn Kommune over støjen, som efter mine målinger overstiger grænseværdien.Der er kun udført en støjberegning, og det var fra et ikke fra miljøstyrelsen akkrediteret (godkendt)selskab, nemlig Dansk Jagtforbund!
  Kommunen har været så flink at meddele mig, at det ikke er deres opgave, at måle støjen, det omfatter deres tilsyn ikke. Politiet er heller ikke interesseret i støjmåling, de henviser til Kommunen. Og kommunen kan ikke forklare mig, hvem der så skal kontrollere støj.
  I øvrigt er det fuldstændig latterligt, at kalde en reduktion med 2 Db(A) som stor.
  Kommunen skal altid arbejde for -ifølge bekendtgørelsen- at sørge for at mindske støjen mest muligt. Hvorfor har man ikke krævet den forslåede isolering af skydetårnene før, eller hvorfor har jagtforening ikke selv gjort det?
  I øvrigt var der fra starten påpeget, at det er fuldstændig vanvittig at placere en skydebane på et højt punkt i det åben landskab, denne hører hjemme i en gammel grusgrav eller i bunden af en slugt.
  For eksempel er forsvarets skydebane i Oksbøl gravet ned, og man hører kun skydningen, når man er 50 m fra banen! Kære politiker, det er nu, I skal følge op og anvise jægerne et nyt sted, hvor man ikke forstyrrer naboer og åbner igen for Dyrheden skov, som er et fint rekreativ område, når roen sænker sig.Vi skal alle være her, og alle skal kunne dyrke deres fritidssysler, men uden at det går ud over andre.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Naboer til Jagtcenter Nord er godt tilfredse med beslutningen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER