Status på vaccinationsindsatsen i Nordjylland

Status på vaccinationsindsatsen i Nordjylland

1. februar 2021 - kl. 14:00 - af

I denne uge gives 2. vaccinationsdosis til borgere over 65 år, der både modtager personlig pleje og praktisk hjælp, samt sundhedspersonale. Samtidig tilbydes 3000 borgere 85+ vaccination med Moderna-vaccinen.

Prioriterer de vacciner, der er til rådighed

Region Nordjylland kender endnu ikke den endelige mængde af Pfizer/BioNTech-vacciner, der leveres i uge 5, men regionen forventer at få en levering Pfizer/BioNTech-vacciner, der svarer til 6.300 doser. Derudover får regionen 6000 doser af Moderna-vaccinen.

Doserne af Pfizer/BioNTech-vaccinerne skal gå til 2. stik af gruppe 2, som er borgere over 65 år, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp, samt til sundhedspersonale på hospital og plejehjemspersonale.

Moderna-vaccinerne skal gå til 3000 borgere i målgruppen af 85+. Halvdelen af doserne reserves til, at denne gruppe borgere kan få begge stik med Moderna-vaccinen.

– Der er intet, vi hellere vil, end at sætte gang i at vaccinere endnu flere, men med den begrænsede mængde af vacciner, vi har til rådighed, er vi nødt til at prioritere Pfeizer/BioNTech-doserne til at have doser nok til de personer, der har fået 1. stik. På samme måde har vi prioriteret, at borgere, der nu får Moderna-vaccinen, også kan få 2. stik med denne vaccine, siger Jan Nybo, overlæge og chef for Covid-19 test og vaccination, Region Nordjylland.

Vaccinationerne med 2. dosis kommer til at foregå på de 22 decentrale vaccinationssteder, hvor borgerne modtog deres 1. dosis.

Vaccinationerne med 1. dosis af Moderna-vaccinerne kommer til at foregå ét sted i hver af de 11 nordjyske kommuner, se planen her: https://rn.dk/Sundhed/Patient-i-Region-Nordjylland/Hospitaler/Coronavirus/Covid-vaccination

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Status på vaccinationsindsatsen i Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER