Aflever din peberspray i Nordjyllands Politis ekspeditioner

Aflever din peberspray i Nordjyllands Politis ekspeditioner

1. februar 2021 - kl. 17:00 - af

Siden 1. januar 2019 har man lovligt kunnet købe en peberspray til selvforsvar i eget hjem. Men fra i dag, 1. februar 2021, rulles ordningen tilbage – og som borger kan man frem til den 31. marts 2021 aflevere sin peberspray hos Nordjyllands Politi.

Det betyder, at det fra 1. februar 2021 igen bliver ulovligt at erhverve, besidde, bære og anvende peberspray i eget hjem og på offentligt tilgængelige steder uden særlig tilladelse. Men i en overgangsperiode på to måneder – fra den 1. februar til den 31. marts 2021 – kan man som borger uden konsekvenser aflevere sin peberspray hos politiet.

I samme periode er det derfor også lovligt at transportere peberspray med henblik på at aflevere den på et af politiets afleveringssteder.

Her kan du aflevere i Nordjylland
Og i Nordjyllands Politikreds kan man i perioden aflevere sin peberspray i politikredsens borger-ekspeditioner, der ligger i Aalborg, Hobro, Frederikshavn og Hjørring, oplyser vicepolitiinspektør Henrik Skals.

”Vores medarbejdere sidder i åbningstiden klar i vores ekspeditioner til at tage imod din peberspray. Vi opfordrer borgerne til at indlevere dem, så de kan blive bortskaffet og destrueret i henhold til retningslinjerne,” siger Henrik Skals.

Vicepolitiinspektøren tilføjer, at hvis helt særlige omstændigheder umuliggør indlevering mellem 1. februar og 31. marts 2021, så kan man stadig indlevere sin peberspray efter periodens udløb. Det kan f.eks. være ved alvorlig sygdom eller et længerevarende ophold uden for Danmark – pebersprayen skal indleveres snarest muligt efter, at omstændighederne ikke er til stede længere.

Læs mere i Rigspolitiets pressemeddelelse

Har man som borger spørgsmål til politiet, så kan man ringe på 114.

Få overblik over alle politiets afleveringssteder her.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Aflever din peberspray i Nordjyllands Politis ekspeditioner' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER