Ny planlægning af byggeri på Krystaltorvet i Sæby

Ny planlægning af byggeri på Krystaltorvet i Sæby

30. januar 2021 - kl. 7:27 - af

Den kommunale administration har fra en mulig køber af ejendommen beliggende Krystalgade 6 – 8 og Søndergade 22 modtaget en forespørgsel om mulighederne for at nedrive de eksisterende beboelses- og butiksbygninger – herunder bagbygninger langs Laurits Christensens Vej og Skolegade. Derefter er det planen at opføre ny bebyggelse.

Til forespørgslen knytter sig et skitseprojekt, der viser randbebyggelse i 3 ½ etage langs Krystalgade 6-8 og Søndergade 22 samt ejendommen Søndergade 20.

Plan- og Miljøudvalget får planerne forelagt til drøftelse og beslutning på udvalgets næste møde tirsdag eftermiddag. Forud for mødet indstiller teknik- og kulturdirektøren, at igangsætning af ny planlægning for området godkendes. På stedet har tidligere været TV- og radioforretning og salg af hårde hvidevarer.

I dagsordenspunktet påpeges det, at Sæbys kulturmiljø er udpeget som værdifuldt. Bygningerne Søndergade 20 og 22 er bevaringsværdige. Byområdet er omfattet af Kommuneplanens retningslinjer og rammer samt en lokalplan foruden Centerplanen for Sæby By.

Løfte utidsvarende byområder

For at skabe mere liv i byerne er ét af kommuneplanens overordnede mål at løfte utidssvarende byområder og øge antallet af boliger ved at skabe mulighed for, hvad der i fagsproget benævnes som byfortætning.

Rammerne for byområdet fastlægger bl.a., at ny bebyggelse skal opføres som bymæssige etagehuse i tråd med den oprindelige bebyggelses karakter. Lokalplanen fastlægger, at ny bebyggelse skal opføres som sluttet bebyggelse i gadelinje mod Krystaltorvet og Søndergade i indtil 2½ etage. Bygninger må maksimalt være i en højde på 11 meter og skal have en bredde, der er typisk for dansk købstadsbebyggelse. Stuetagen skal anvendes til butikker, restaurant, hotel, café, offentlige eller halvoffentlige servicebutikker.

Lokalplanen fastlægger desuden detaljerede bestemmelser for bebyggelsens ydre fremtræden herunder facader, tage, vinduer og døre. Byområdet ligger indenfor risikozonen omkring slagteriet i Sæby.

Da projektet ikke er i overensstemmelse med den gældende lokalplan, hvad angår anvendelsen af stueetagen og bygningshøjden, forudsætter projektet, at der igangsættes en ny lokalplan.

Lejligheder og ingen butikker

Det er den kommunale administrations vurdering, at der i det omhandlede byområde ikke længere er grundlag for at kræve, at stueetagen skal indrettes til butikker. Skitseprojektet viser én stor bygning, der ikke er opdelt i mindre bygninger med en bredde, der er typisk for købstadsbebyggelsen. Det forudsættes, at ansøger udarbejder de nødvendige plandokumenter.

Arkitektfirmat Hovaldt fra Vrå står for skitser og tegninger. Det anføres, at byggeriets facade vil passe godt ind i eksisterende facadehøjder, der definerer Krystaltorvet nord for projektområdet.

Det angives, at det totale grundareal er 2255 m2. Der påtænkes bygget 3 etager af 712 m2 + en tagetage, hvorved man kommer op på 2786 m2, svarende til en bebyggelsesprocent på 123. Der indtænkes sammenhængende fælles friareal på terrænet med 8 private haver á ca. 25 m2 foruden 24 altaner á ca. 7,5 m2. Der påregnes opført 8 lejligheder pr. etage i 4 etager, altså i alt 32 lejligheder. Dertil kommer parkeringspladser og depotrum i forlængelse af p-pladser.

Link til situationsplan, skitser mv. – scroll til side 52-63:
https://frederikshavn.dk/umbraco/Surface/LocalEsdhPdfSurface/GetAgendaPdf?commId=Plan-%20og%20Milj%C3%B8udvalget&date=02-02-2021%2015.00%20-%2019.00&fileName=Dagsorden%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

Tekst: Per Rye

8 kommentarer til “Ny planlægning af byggeri på Krystaltorvet i Sæby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

8 kommentarer til “Ny planlægning af byggeri på Krystaltorvet i Sæby”

 • Robert palsmar

  Nybyggeri på krystal torvet. Der kommer forhåbentlig en nabo høring.simpelhen ikke passe at de må bygge i den højde.
  Og uden omtanke for naboerne. Og at de må undgå butikker i gadeplan som skrevet står skal der være der..

 • René Pedersen

  den bygning som man vil bygge , ser ud til at være i samme højde som de andre høje bygninger som er der og det giver jo ingen mening med at der skal være butikker i gadeplan når der er tomme lejemål i forvejen.

 • Det er godt, der ikke bliver tomme forretninger. Og så virkelig godt, at det ikke er det sædvanlige beton. Der bygges i samme stil som den anden side af Krystaltorvet, hvilket giver virkelig god helhed og udseende.
  Fantastisk

 • Margit Isaksen

  Tænk og glæd jer I Sæby by, dersom et sådant projekt kan blive til virkelighed, det vil forskønne Sæby by midte og løfte hele by rummet for os alle!!
  En kæmpe gevinst.

 • Robert palsmar

  Hvis den bliver i samme højde som nu er det ok.. men jeg vil ikke kunne få noget som helst sol i min have mere hvilke mine naboer hellere ikke ville få og desuden en masse der nu kan glo direkte ned i min have osv.. så jo lejlighed i 1,5 plan .fint.. alt andet er ikke respektert.håber på ” høring” snarest.

 • Tommel op og held og lykke med projektet

 • Det er ærgerligt hvis lokalplan blot tilrettes et nyt projekt. Normalt vil det da være projektet der skal tilpasses lokalplanen. Her tænker jeg især på højden af bygningen, hvor jeg synes 2½ etage må være nok. Men der er selvfølgelig mere profit i en ekstra etage, det skal bare ikke være profit der styrer vores bybillede.

 • Robert palsmar

  Tænker også lidt på bolig blokke i vores lille charmerende by. Vi er kendt for hyggelige ældre huse. Næste bliver vel de. Tager halvdelen af Algade ned . Og laver ældre boliger.. synd og skam for byen…men penge kan jogøre meget

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny planlægning af byggeri på Krystaltorvet i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER