Sådan vælger du den perfekte a-kasse, som kan hjælpe dig godt videre på arbejdsmarkedet

Sådan vælger du den perfekte a-kasse, som kan hjælpe dig godt videre på arbejdsmarkedet

28. januar 2021 - kl. 12:05 - af

Dette indhold er sponsoreret

Når du bliver en del af det danske arbejdsmarked, så er det en god ide, at du melder dig ind i en fagforening og en a-kasse. Det er på denne måde, at du bedst kan sikre dig selv, skulle du gå hen og blive arbejdsløs, og det er på denne måde, at du bedst kommer videre både økonomisk med dagpenge og med hjælp til at finde et godt nyt job. derfor er det ikke ligegyldigt hvilken a-kasse, som du vælger at benytte, når du er i arbejde, og i denne artikel finder du de bedste råd til, hvordan du finder frem til den bedste a-kasse for dig. Du kan også se eksempler på billige a kasser her. Så kan du få tilmeldt dig en a-kasse allerede i dag.

Forskellige a-kasser til forskellige professioner
En af de vigtigste ting, som du skal huske, når du skal tilmelde dig en a-kasse er, at der er forskellige a-kasser til forskellige professioner. Det er altså en god ide, at du taler med din leder eller dine kollegaer, når du skal finde den a-kasse, som passer bedst til dig, da du på denne måde kan få en a-kasse, som passer til din profession. Det er ikke lovpåkrævet, at du har en a-kasse, som passer til din profession, men det vil gøre den rådgivning, som du kan få hos din a-kasse langt mere tilgængelig og forståelig, og dette kan komme dig til gode, skulle du gå hen og blive arbejdsløs og du har behov for at komme godt videre i din egen branche.

Din a-kasse bestemmer ikke din udbetaling af dagpenge
Når du skal vælge en a-kasse, så skal du ikke vælge den ud fra, at du tror, at denne a-kasse vil give dig flere penge hver måned i dagpenge. Dette er ikke en mulighed, da det er bestemt fra staten, hvor mange penge de forskellige professioner skal have, når der er tale om arbejdsløshed, og derfor kan du ikke vælge dig til flere dagpenge. Det er derfor altid en god ide, at du vælger din a-kasse ud fra interesse, profession og medlemstilbud. Det er på denne måde, at du kan få mest ud af din aftale med din a-kasse. Det er derfor også en god ide, at du tilmelder dig en a-kasse så hurtigt som muligt, når du er på det danske arbejdsmarked, da du så er dækket, uanset hvilken a-kasse du vælger.

Husk de gode medlemsfordele
Når du skal vælge din kommende a-kasse, så er det en god ide, at du tænker på, hvad du kan få i medlemsfordele. Dette kan være rådgivning, når det kommer til udarbejdning af CV’er og ansøgninger, og det kan være tilbud til dig som medlem, når det kommer til arrangementer, koncerter og meget andet sjovt. Det kan også være forskellige rabatter hos andre virksomheder eller hos din fagforening, når du vælger en bestemt a-kasse, og det er derfor en god ide, at du vælger en a-kasse med tilbud, som passer til dig og dine behov. På denne måde får du en a-kasse, som du kan bruge i hverdagen, og som du vil være tilfreds med på den lange bane.

Du kan altid skifte din a-kasse
Når du skal vælge en a-kasse, som passer til dig, så er det en god ide at huske, at du altid kan skifte din a-kasse. Dui er altså ikke tvunget til at blive i den a-kasse, som du vælger. Det er for eksempel ikke en god ide at blive i den samme a-kasse som tidligere, hvis du vælger at skifte branche på arbejdsmarkedet. Det er heller ikke altid en god ide at blive i den samme a-kasse, hvis du får en større og bedre lederstilling, da der også er dannet a-kasser for ledere i Danmark. Det er altså en god ide at huske, at du skal finde en a-kasse, som passer til din nuværende stilling og position, og at du efterfølgende altid kan skifte mening.

Den billigste er ikke altid den bedste
Når du skal vælge en a-kasse, så er det ikke altid den første og den billigste, som er den bedste for dig. Det er en god ide, at du tager dig god tid til at finde den a-kasse, som passer til dine behov. Er du i tvivl, så kan du altid tage dig tiden til at indhente tilbud fra flere forskellige a-kasser. På denne måde har du flere valgmuligheder, go ud kan danne dig et bedre overblik over, hvad du har brug for, når det kommer til en a-kasse. Er du stadig i tvivl om hvilken a-kasse, som du bør vælge, så er det altid en god ide, at du taler med din fagforening. her kan du som oftest få råd og vejledning til, hvilken a-kasse, som passer bedst til dine behov. Så kan du få tilmeldt dig en a-kasse allerede i dag.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sådan vælger du den perfekte a-kasse, som kan hjælpe dig godt videre på arbejdsmarkedet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER