Indlæg: Fritids og ungdomsklubberne er uundværlige

Indlæg: Fritids og ungdomsklubberne er uundværlige

28. januar 2021 - kl. 1:42 - af

Corona mig her og corona mig der. Det handler det hele mere eller mindre om. Og det er nok meget naturligt. Vores hverdag er i den grad præget af coronaens tilstedeværelse. Men heldigvis foregår der stadig en masse og livet går videre. Det gælder også på klubområdet.

Da det nye udvalg trådte sammen efter seneste byrådsvalg var det med den klare målsætning for socialdemokratiet, at klubberne skulle frem i lyset. Vi gjorde det i første omgang med udvalgte medarbejderes og det politiske udvalgs fælles tur til klubber andre steder i landet. Vi har på den baggrund valgt at gennemføre en stadig stærkere sammenhæng og samarbejde mellem klubber og skoler. Det er her børnene er, så det samarbejde burde være og er heldigvis også helt naturligt. Organisatorisk har vi styrket mulighederne for samarbejde ved at chefen for klubberne og skolerne er den samme.

Arbejdet i klubberne er enormt vigtigt for vores børn og unges trivsel og læring i en til tider fragmenteret og opsplittet hverdag. Og klubberne som omdrejningspunkt for et godt og sundt børneliv er ikke blevet mindre væsentligt set i lyset af den teknologiske udvikling de senere år. Det er efterhånden muligt at leve hele sit liv hjemme ved skærmen og på de sociale medier. Men det er nok således, at vi desværre sjældent bliver lykkelige af de sociale mediers indflydelse i hverdagen. Og som vi alle fornemmer i disse dage med hjemmearbejde og tilsvarende manglende fællesskab med kolleger og venner, så er det ikke kun godt at sidde derhjemme. Det er vigtigt at være sammen. Vi hører sammen og vi savner vores gode fællesskaber.

Derfor har det været rigtig godt, at vi ved det seneste budget fik givet en ekstra million hvert år i årerne fremover til arbejdet med fokus på børn og unge i klubberne. Det tager vi fat på med virtuelle møder, hvor udvalget er i dialog med klubberne om det vigtige arbejde. Fordi det er vigtigt, at vi bliver ved med at have dialogen og fokusset på sammenhængen i børn og unges hverdag. Klubberne er sammen med skolen helt naturlige steder for børn og unges levede liv, og vi skal værne om klubbernes mulighed for at udøve sin nøglerolle. Jeg glæder mig på den baggrund til at starte en fortløbende dialog de næste uger med vores dygtige medarbejdere, bestyrelser og ledelse i de tre klubber i vores kommune.

Formand for Børne&Ungdomsudvalget,

Anders Brandt Sørensen, Socialdemokratiet

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indlæg: Fritids og ungdomsklubberne er uundværlige' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER