Folkeoplysningsudvalgets holdning til anlægspulje

Folkeoplysningsudvalgets holdning til anlægspulje

27. januar 2021 - kl. 9:18 - af

Folkeoplysningsudvalget behandlede på udvalgets seneste møde et punkt om anlægspuljen for 2021. Det sker på baggrund af, at udvalget på et møde den 3. december 2020 nedsatte en arbejdsgruppe til gennemgang af ansøgninger til anlægspuljen 2021 og forslag til fordeling af midlerne. Budgettet for anlægspuljen er 1.134.000 kr.

Folkeoplysningsudvalgets anlægspulje har til formål at støtte forandringer og i mindre grad nyetableringer af klub- eller foreningsfaciliteter og endvidere til energibesparende foranstaltninger i klub- eller foreningsregi.

Anlægspuljen yder bl.a. støtte til projekter, der har til formål at sammenflytte aktiviteter, herunder også støtte til nedrivning og reetablering, vedligeholdelsesarbejde, som ikke kan støttes igennem de ordinære tilskud i henhold til Folkeoplysningsordningen. Projekter, der optimerer anvendelsen af kvadratmetre for at skabe mere aktivitet på færre matrikler, prioriteres.

Der ydes ikke støtte til rekvisitter og udstyr til udøvelsen af den folkeoplysende aktivitet eller til faciliteter til kommercielle formål.

Den kommunale administration har gjort opmærksom på, at udvalget ved godkendelse af fordeling af anlægspuljen 2021 også forholder sig til, om udvalgsformanden bemyndiges kompetence til at beslutte den videre proces, hvis projektet ændrer sig undervejs.

En arbejdsgruppe bestående af Steen Jensen (formand for Folkeoplysningsudvalget), Else Schaltz, Henrik Carlsen og Tommy Thomsen har set på forslag.

Forud for mødet indstillede centerchefen for Kultur og Borgerservice, at arbejdsgruppens fordeling af anlægsmidler 2021 godkendes, og at udvalgsformanden ved alle anlægsprojekter bemyndiges kompetence til at beslutte den videre proces, hvis projektet ændrer sig undervejs.

Indstillingen blev godkendt. Samtidig blev til ført til protokols, at Folkeoplysningsudvalget ønsker at henlede Kultur- og Fritidsudvalgets opmærksomhed på, at der er stor forskel på den vedligeholdelsesstandard, der er på foreningernes faciliteter.

Udvalget forventer, at der i de kommende år vil komme henvendelser om vedligeholdelse og udvikling af foreningsfaciliteter, som ikke kan imødekommes inden for anlægspuljens rammer.

Skolelukninger og kommunalt salg af bygninger presser ligeledes fritidsområdets økonomi, når der ikke kan henvises til ledig kommunal kapacitet til at rumme foreningslivet. Foreningerne henvises så til private lejemål, hvilket er dyrere.

Folkeoplysningsudvalget kunne ønske sig, at man i et tværgående kommunalt samarbejde arbejdede med at skabe et overblik over faciliteter og vedligeholdelsesstandarder, som kan bidrage til prioriteringen af fremtidige anlægsprojekter.

 

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Folkeoplysningsudvalgets holdning til anlægspulje' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER