Børns gode gerninger hjælper børn i Syrien

Børns gode gerninger hjælper børn i Syrien

15. januar 2021 - kl. 9:08 - af

Bibliotek & Borgerservice Frederikshavn Kommune har meldt sig til den landsdækkende kampagne Danmarks Indsamlingen 2021, hvor alle kan være med. Dog er der en helt særlig opfordring til alle børnene i aldersgruppen 4-8 år, som kan få deres gode gerninger vekslet om til støttekroner til fordel for børn i Syrien.

Når du gør noget godt for andre, smitter det på den gode måde, og gør noget positivt for både modtager og giver. Danmarks Indsamling 2021 appellerer til vore hjerter bl.a. til fordel for coronakrisens børn i Syrien, som må leve med forhold og konsekvenser af COVID-19-pandemien, der har betydet at deres situation er gået fra stor til ekstrem nød –  ikke mindst for de yngste.

Kampagnen går i år ud med en særlig appel til børn i aldersgruppen 4-8 år, som med deres indsats kan være med til at hjælpe børn i Syrien, for Novo Nordisk Fonden veksler nemlig hver god gerning om til 20 kr.

Novo Nordisk Fondens donation går til et Danmarks Indsamlings-projekt i Syrien. Projektet administreres af Røde Kors og bidrager aktivt til FN’s Verdensmål. Pengene skal bl.a. gå til rent vand, skolegang og lægehjælp.

Det kan måske godt virke lidt svært at få taget hul på de gode gerninger med alle de nuværende restriktioner, men mon ikke mor eller far kan finde på nogle gode opgaver derhjemme? Det kunne være at gå ud med skraldspanden, bage en kage, læse højt for lillebror m.m.

Gode gerninger kan du også gøre på afstand med en hilsen til én du savner eller opringning til én, der sidder alene. Du kan samle skrald, hjælpe dyrene i naturen osv.

Det vigtigste er, at du husker at registrerer dine gode gerninger på: dr.dk/godegerninger, så din indsat gavner den gode sag. Måske kender du nogen, som også har lyst til at gøre en god gerning, så giv endelig budskabet videre.

Bibliotek & Borgerservice i Frederikshavn Kommune vil også i år slå et slag for det gode initiativ. – Denne gang er opgaven dog blevet udfordret af den aktuelle nedlukning, der gør at vi skal tænke noget mere kreativt for at få budskabet ud til kommunens børn. Vi har heldigvis et rigtigt godt samarbejde med børnehaverne og skolerne, som hjælper os med at få beskeden om de gode gerninger så langt ud som muligt, udtaler afdelingsleder Uffe Borg.

Danmarks Indsamlingen 2021 er et samarbejde mellem DR og 12 danske organisationer, bl.a. Friluftsrådet, FDF og landets biblioteker.

Kampagnen løber frem til lørdag den 06. februar, og kulminerer med DR1s store og festlige Danmarks Indsamlingsshow.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børns gode gerninger hjælper børn i Syrien' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER