2.166 hastighedsovertrædelser i politikredsen

2.166 hastighedsovertrædelser i politikredsen

13. januar 2021 - kl. 10:56 - af

Farten skal ned. Det er den livsvigtige formaning fra Færdselsafdelingen hos Nordjyllands Politi, der i årets første uge har noteret hele 2.166 hastighedsovertrædelser i politikredsen. Kontrollerne var en del af en national indsats.

Kort efter nytår varslede Rigspolitiet, at landets politikredse ville lave en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser i årets første uge – den 4.-10. januar 2021. Nu er ugen gået, og hos Færdselsafdelingen i Nordjyllands Politi er sagerne fra ugens fartkontroller talt op: 2.166 styks blev det desværre til.

”Og det er jo vel at mærke udelukkende hastighedssager, så jeg synes, det er et relativt højt talt,” siger leder af Operativ færdsel politikommissær Thomas Ottesen, der er noget bekymret over udviklingen på det nordjyske vejnet her under nedlukningen af samfundet.

”Det går alt for stærkt for alt for mange. Måske fordi der er ekstra plads på vejene som følge af corona. Men det er en meget uheldig udvikling, for høj hastighed kan kædes meget direkte sammen med dødsulykker i trafikken,” advarer politikommissæren. ” – så på baggrund af de sager, som uge 1 har kastet af sig, så kommer vores indsats over for nordjyske fartsyndere helt sikkert til at fortsætte.”

Vinteren gør det værre
Thomas Ottesen og hans færdselskolleger så samme tendens blandt bilisterne under den første nedlukning af samfundet i marts 2020. Dengang var der desværre også bilister, som begyndte at betragte de tomme vejstrækninger som regulære racerbaner. Og selv om for høj fart er farligt nok i sig selv, så gør årstiden ondt værre i øjeblikket:

”Nu er vi i vinterperioden, hvor der ovenikøbet er ustadigt vejr, kolde og glatte vejbaner. Det betyder, at man som bilist vil opleve øget bremselængde og begrænset vejgreb. Det øger risikoen for ulykker, især når hastigheden samtidig er for høj. Så min generelle opfordring til alle bilister i Nordjylland er: Sænk farten. Det kan redde dit liv, hvis uheldet er ude,” fastslår Thomas Ottesen.

Hastighedsoverskridelser i Nordjylland i uge 1
Hastighedsovertrædelser – vogntog:
1 som medførte en betinget frakendelse af kørekortet

Hastighedsovertrædelse – by:
793 hvoraf 81 var til klip i kørekortet og 7 til betinget frakendelse af kørekortet

Hastighedsovertrædelse – § 4 (skiltning markerer lavere hastighed):
700 hvoraf 72 var til klip i kørekortet og 2 til betinget frakendelse af kørekortet

Hastighedsovertrædelse – landevej:
395 hvoraf 53 var til klip i kørekortet og 6 til betinget frakendelse af kørekortet

Hastighedsovertrædelse – motorvej maks. 130 km/t:
6 hvoraf 1 var til betinget frakendelse af kørekortet

Hastighedsovertrædelse – motorvej øvrige tavle (skiltning markerer lavere hastighed):
271 sager hvoraf de 6 var til klip i kørekortet

Fakta om fart
For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald.
I byerne kan selv små hastighedsoverskridelser medføre meget alvorlige personskader hos fodgængere og cyklister, hvis de påkøres.
Hvis en bilist rammer en fodgænger med 80 km/t, vil ulykken være fatal i 60 % af tilfældene. Risikoen stiger til 80 % ved 90 km/t.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '2.166 hastighedsovertrædelser i politikredsen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER