Borgmester Birgit Hansen: Infrastruktur 

Borgmester Birgit Hansen: Infrastruktur 

10. januar 2021 - kl. 11:42 - af

Mange venter spændt på den kommende infrastrukturplan fra regeringen/Christiansborg, og jeg giver her mit bud på, hvad der er vigtigt at få med i planen.

Der er behov for en fremsynet infrastrukturplan, der styrker forbindelserne imellem os.

Vi vil hænge sammen med resten af Danmark og med verden. Det gælder havsiden, vejsiden og i luften – bredbånd.

Tre ønsker: En udvidelse af rute 40 mellem Skagen og Ålbæk, en tredje limfjordsforbindelse og et mobil- og bredbåndsnetværk uden blinde punkter.

Toppen af Danmark er porten til Skandinavien. Købstæderne Skagen, Frederikshavn og Sæby har historisk handlet med hele verden. Det gør vi stadig. Det skal vi også i fremtiden.

Vi er også Produktionsdanmark. Vi producerer og eksporterer produkter til Danmark og resten af verden.

Det gør vi qua kompetencer i vores virksomheder, på vores havne, og det beror på infrastrukturen til resten af Danmark og vores nabolande. Vi er lokalt afhængige af, at vi har et velfungerende transportnet, hvad enten produkterne transporteres på hjul på vejene, fragtes over kaj ad søvejen, med tog over Limfjorden eller med fly fra Ålborg Lufthavn.

Vores mange gæster skal kunne komme nemt, hurtigt og bekvemt til og fra, og ikke mindst til Skagen, som er et af Danmarks største turistbrands.

Rækken af personbiler og lastvogne på rute 40 mellem Skagen og Ålbæk bliver længere og længere. Belastningen stiger med en procent om året, og trafikken på strækningen er massiv.

Virkeligheden er, at i sommerhalvåret er vejen i perioder spærret. Det er på høje tid, at udvidelsen af de sidste 12 kilometer af strækningen til en såkaldt to-plus-en-vej bliver færdig.

Det tidligere Nordjyllands Amt nåede at færdiggøre 4,5 kilometer. Da staten tog over i forbindelse med kommunesammenlægningen, blev projektet sat i stå.

Vi har råbt skiftende transportministre op siden, og endelig på finansloven 2019 blev der afsat otte millioner kroner til en ny VVM-undersøgelse.

Vejdirektoratet lover, at VVM-undersøgelsen kommer i offentlig høring i januar til februar 2021. Min opfordring til politikerne på Christiansborg er klar: Projektet ligger lige til højrebenet. Det er nødvendigt. Og det kan realiseres hurtigt med stor effekt.

Limfjordsforbindelse
Den kommende infrastrukturplan bør adressere de barrierer, der er for et Danmark, der hænger sammen, og hvor vi har muligheder for at skabe udvikling og vækst – uanset om vi bor i nord eller syd, øst eller vest.

En af de barrierer er fremkommeligheden over Limfjorden. Det kalder på en fremtidig bæredygtig løsning, som binder den nordligste del af Danmark endnu tættere sammen med resten af landet og verden omkring os.

Mobilitet og fremkommelighed på veje, skinner, hav og i luften er afgørende for udviklingen af Danmark og for sammenhængskraften – både inden for og uden for landets grænser.

En forudsætning for udviklingen af vores havne og de aktiviteter, der gør vores område til en maritim vækstdynamo i Danmark, er, at vi udvikler den grønne infrastruktur, som gør det muligt for skibene at tanke grønne brændstoffer.

Det samme gælder transporten til lands. Vi har brug for en sammenhængende grøn infrastruktur, hvis det skal lykkes at omstille transportsektoren, privatbilismen og den kollektive trafik for at imødekomme ambitionen i Danmarks første klimalov om 70 procents CO2-reduktion i 2030.

Det trejde ønske handler om at udbrede mobil- og bredbåndsnetværk uden såkaldte not spots.

Vi er ved at være godt med, men jeg gør lige opmærksom på det, fordi vi skal være på højde med hele Danmark, når det kommer til at drive forretninger, landbrug og turismevirksomhed. Og når det handler om at bo et sted, hvor man kan komme i digital kontakt med omverdenen og passe sit arbejde hjemmefra.Tænk hvor relevant det også er blevet i en Corona tid.

Vi vil hænge sammen med resten af Danmark, og vi ønsker os en fremtidig infrastruktur, som giver os muligheder for bæredygtig udvikling og vækst.

Så skal vi nok klø på, som vi plejer.

 

En kommentar til “Borgmester Birgit Hansen: Infrastruktur ” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Borgmester Birgit Hansen: Infrastruktur ”

 • Det er en fin prioritering, og jeg er enig i argumentationen.
  Jeg vil dog henlede opmærksomheden på det særlige problem, der er omkring manglende mobildækning i tyndt befolkede områder. Det er private udbydere, der står for at etablere sendemaster, og det foregår naturligvis ud fra et forretningsmæssigt princip, om det nu kan svare sig.
  I de områder, hvor det ikke forretningsmæssigt kan svare sig at etablere sendemaster, må det offentlige Danmark gå ind og sikre en mobildækning på niveau med øvrige områder. Det kan ske ved at stille ultimative krav til en samlet geografisk mobildækning ved udstedelse af sendetilladelser. De øgede etablerings- og driftsomkostninger må mobiludbyderne så hente hjem enten i form af generelle forhøjelser af mobiltaksterne, eller ved at det offentlige Danmark kompenserer mobiludbyderne for disse øgede omkostninger.
  Der har efterhånden i mange år været politisk lovning på, at alle uanset bosted skulle have en optimal mobil- og internetdækning. Nu må der konkret handling til, hvis vi skal komme videre med at skabe denne dækning, så vi får et mere ligeværdigt Danmark.
  Det er mit indtryk, at det går væsentligt hurtigere med etablering af bredbånd bl.a. til brug for internettet. Hvis det i visse områder ikke skulle være tilfældet, må opskriften være den samme.
  Jeg håber, at Frederikshavn Kommune vil holde fast i borgmesterens syn på infrastrukturen og presse på overfor staten og selv gøre noget ved det, hvor det ligger indenfor kommunens egne beføjelser.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Borgmester Birgit Hansen: Infrastruktur ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER