Arbejde med visioner for skoler, klubber og ungdomsskolen

Arbejde med visioner for skoler, klubber og ungdomsskolen

8. januar 2021 - kl. 8:33 - af

Børne- og Ungdomsudvalget ønsker, at der bliver arbejdet med visioner for skolerne, klubberne og Ungdomsskolen. Emnet behandles på udvalgets næste møde den 12. januar.

Visionsarbejdet er tilrettelagt med udgangspunkt i to møder i første kvartal af 2021, hvor Børne- og Ungdomsudvalget i samarbejde med de 4 skoledistriktsbestyrelser, ungdomsskolens bestyrelse og klubbernes bestyrelser skal arbejde med at skabe en vision, der skal være retningsvisende for arbejdet i Center for Skole.

4 overordnede temaer

Rammen omkring visionsarbejdet er 4 overordnede temaer: FN´s verdensmål, Frederikshavn Kommunes Udviklingsstrategi 2020 – 2024, lokalt ejerskab samt børn og unges stemme.

I visionsarbejdet vil der blive taget udgangspunkt i ”Muligheder for vækst – muligheder for mennesker”, som er Frederikshavn Kommunes Udviklingsstrategi 2020-2024. Heri beskrives bl.a., at man vil arbejde for at have så dygtige og kompetente unge som muligt og at styrke et stærkt og levende uddannelsesmiljø for kommunens børn og unge.

Et andet element, der skal medtænkes i visionsarbejdet er FN’s 17 Verdensmål. Der skal først og fremmest være fokus på de verdensmål, som Børne- og Ungdomsudvalget har valgt at prioritere. Det drejer sig om ”Sundhed og trivsel” med fokus på børn og unges sundhed – både den fysiske og den mentale sundhed. Desuden ”Kvalitetsuddannelse”, hvor der bl.a. er fokus på, at alle børn tilegner sig stærke læse-, skrive- og regnekompetencer, samt at der er grundskole og ungdomsuddannelse for alle. Endelig verdensmål 10 om ”Mindre ulighed”, hvor der skal være fokus på at bryde den negative sociale arv gennem læring og uddannelse. Samtidig skal der skabes muligheder for, at alle er en del af fællesskabet.

Et andet væsentligt tema, som skal indgå i visionsprocessen, er byrådets budgetbemærkning til budget 2021 vedrørende lokalt ejerskab på de enkelte skoleafdelinger. Sidst, men ikke mindst, vil politikerne både i planlægningen af processen samt i arbejdet med visionen have fokus på, at børn og unge får en stemme ind i arbejdet.

Afholdelse af møderne

Det første møde bliver afholdt som et on-linemøde den 16. februar 2021, hvor de indkaldte bestyrelser fysisk mødes i eget område.

Mødet bliver bygget op med små korte oplæg efterfulgt af arbejde i egen bestyrelse/udvalg og slutter med en fælles opsamling.

I løbet af den første aften er der fokus på verdensmålene, kommunens udviklingsstrategi, og hvordan børnene og de unges stemme medtænkes. Mødet afsluttes med, at de enkelte bestyrelser sætter ord på, hvad lokal forankring betyder for dem.

Resultaterne af disse drøftelser kommer til at danne grundlag for planlægningen og indholdet på anden mødedag den 16. marts 2021, som forventes at kunne afholdes som et møde, hvor alle deltagerne er fysisk til stede. For begge møders vedkommende forventes det at være inden for tidsrammen kl. 17 – 20.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Arbejde med visioner for skoler, klubber og ungdomsskolen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER