Første spadestik har sat udvidelsen af Sæby Havn i gang

Foto: Jesper Christensen

Første spadestik har sat udvidelsen af Sæby Havn i gang

5. januar 2021 - kl. 0:41 - af

Borgmester Birgit S. Hansen tog første spadestik – eller rettede første sving med gravkoen – i den kolde vinterblæst og satte dermed gang i byggeriet af den omfattende udbygning af Sæby Havn til omkring 60 mio. kr.

Den nuværende indsejling bevares og bruges som indsejling til de to nye bassiner. Mod syd etableres en ny indsejling, som skal bruges til de mindre både. I det nordre havnebassin bliver der knap 200 pladser til større både. Der kommer en mole på 390 m.

I det nye sydlige bassin laves der pladser til omkring 85 mindre både. Her kommer desuden et område for vandaktiviteter – bl.a. til brug for af svømmere, kajakker, dykkere og SUP’ere. I planerne arbejdes der også på at få etableret Vandsportens Hus. Den første del af havnen ventes at stå færdig inden sommerferien.

Borgmesteren lægger ikke skjul på sin store begejstring: ”Det her bliver – sagt på nordjysk – skidegodt. Vi er så meget en havneby. Stort til lykke til os alle sammen.”

”Frederikshavn Kommune udvider havnen, fordi havnen er et sted, som tiltrækker folk,” sagde Birgit S. Hansen til TV2 Nord.

For Birger Isaksen var det også en glædens dag. Han har været havnefoged i Sæby i 38 år og gennem de seneste 4 år været en af hovedaktørerne bag planerne om den nu påbegyndte havneudvidelse, som nu realiseres. Han betegnede det første spadestik som en milepæl.

CG Jensen A/S er totalentreprenør på arbejdet.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Første spadestik har sat udvidelsen af Sæby Havn i gang' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER