Planlægning af ny spildevandsplan

Planlægning af ny spildevandsplan

4. januar 2021 - kl. 7:55 - af

Plan- og Miljøudvalget får på udvalgets næste møde den 5. januar forelagt starten på en ny spildevandsplan 2021 for Frederikshavn Kommune.

Den eksisterende spildevandsplan for 2012-2016 er under revision, og de tillæg, der er meddelt hertil, indarbejdes i den nye spildevandsplan.

Spildevandsplanen udarbejdes som et samarbejde mellem Frederikshavn Kommune, som myndighed, og Frederikshavn Forsyning.

Overordnet forventes Spildevandsplan 2021 at blive en fortsættelse af gældende spildevandsplan med hensyn til separatkloakering, ligesom der arbejdes videre med øget lokal håndtering af regnvand og etablering af store, naturligt udformede regnvandsbassiner.

Endelig sættes der med planen ind med en forureningsbegrænsende indsats over for en række spildevands- og regnvandsudløb. En ny spildevandsplan skal miljøvurderes i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer, og der skal udarbejdes miljørapport.

Spildevandsplan 2021 og miljørapporten forventes klar til politisk behandling og efterfølgende offentlig høring forår 2021. Forud for mødet i Plan- og Miljøudvalget indstiller teknik- og kulturdirektøren, at Plan- og Miljøudvalget anbefaler Økonomiudvalget og Byrådet at igangsætte planlægningen af den nye spildevandsplan efterfølgende.

Juridisk grundlag

Spildevandsplan 2021 er det juridiske grundlag for:

  • at indhente tilladelse til udledning af renset spildevand, overløbsvand, separat regnvand og nødoverløb til vandløb, søer, kystvande og jorden (nedsivning)
  • at udbygge og vedligeholde de offentlige spildevandsanlæg i henhold til lovkrav, Kommuneplanen samt borgernes afledningssikkerhed inden for de økonomiske rammer, der er gældende for Frederikshavn Spildevand A/S
  • at grundejere inden for kloakerede områder forpligtes til at tilslutte spildevand til det offentlige kloaksystem samt til at betale tilslutnings- og vandafledningsbidrag herfor i henhold til betalingsvedtægten for Frederikshavn Spildevand A/S
  • at meddele påbud om separatkloakering af fælleskloakerede ejendomme i takt med, at de offentlige fælleskloaksystemer ændres til separatkloak
  • at meddele påbud om forbedret rensning af spildevand på ejendomme i det åbne land
  • at Frederikshavn Kommune og Frederikshavn Spildevand A/S kan ekspropriere sig ret til arealerhvervelse, rådighedsindskrænkninger, servitutpålæggelser m.v. i forbindelse med etablering af nye spildevandsanlæg.

Tekst: Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Planlægning af ny spildevandsplan' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER