Live-sending af første spadestik på havneudvidelse i Sæby

Live-sending af første spadestik på havneudvidelse i Sæby

31. december 2020 - kl. 0:29 - af

Sæby Havn skal udvides med bl.a. 600 m ny ydermole og plads til flere lystsejlere.

Arbejdet vil stå på de næste par år, og den 4. januar 2021 tages det første spadestik til den store havneudvidelse.

Her vil borgmester Birgit Stenbak Hansen (A) og formand for Teknisk Udvalg, Karsten Thomsen (A) holde tale.

Som følge af restriktionerne i forbindelse med Covid-19 er arrangementet af lukket for offentligheden; men det vil være muligt at følge første spadestik på Frederikshavns Kommunes Facebook-side, når man går live fra Sæby Havn den 4. januar kl. 11.

Omkring 60 mio. kr.

Byrådet vedtog i slutningen af oktober at afsætte 60 mio. kr. til selve havneudvidelsen, og der var desuden stort politisk flertal for at bevilge yderligere 3,4 mio. kr. til bl.a. en udsigtsplatform, sti og andet, som kan gøre havnen endnu mere attraktiv.

Entreprenørfirmaet CG Jensen A/S bliver totalentreprenør på den store havneudvidelse. Teknisk Udvalgs formand Karsten Thomsen har tidligere her i avisen påpeget, at man nu har nået en milepæl, og arbejdet nu endelig kan komme i gang. Udvidelsen af Sæby Havn har stor betydning for lokalområdet, og den forventes at kunne bidrage til at gøre Sæby endnu mere attraktiv at bo i, besøge og flytte til.

To nye havnebassiner

Det nye havneområde bliver anlagt syd for den nuværende havneindsejling. Ud over de 600 m ydermole kommer der også to nye havnebassiner med ekstra bådpladser og et vandaktivitetsområde til vinterbadere, svømmere, kajakroere, dykkere og SUP’ere. Samtidig skal der etableres nye landarealer med plads til vinteropbevaring af både.

Flere funktioner flyttes fra det nuværende havneområde til det nye, og de to områder bindes sammen af broer og promenader langs kajer og moler. Selve råhavnen ventes at stå ventes inden udgangen af 2021. Det er dog håbet, at den yderste del af den nye mole kan tages i brug allerede til sommer. Pladserne her vil blive brugt til de både, der har kontrakt, men som midlertidigt ligger på en gæsteplads. Samlet vil der blive kapacitet til omkring 430 bådpladser.

Ud over kommunens store investering vil den videre udvikling af havnen ske i tæt dialog og samarbejde med private og foreninger.

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Live-sending af første spadestik på havneudvidelse i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER