Region Nordjylland hæver beredskabsniveau grundet stigning i antallet af indlagte

Region Nordjylland hæver beredskabsniveau grundet stigning i antallet af indlagte

29. december 2020 - kl. 11:23 - af

Et stigende antal indlagte med COVID-19 får nu Region Nordjyllands hospitaler til at hæve deres beredskabsniveau. Det betyder blandt andet, at Aalborg Universitetshospital har åbnet 9 ekstra senge, mens Regionshospital Nordjylland åbner deres pandemiafsnit, hvilket giver 4 ekstra senge. 

Hospitaler forbereder sig på flere COVID-19 patienter

Stigningen i antallet af indlagte på hospitalerne i Region Nordjylland betyder, at beredskabsniveauet på de to hospitaler, der har indlagte COVID-19 patienter, bliver hævet, så der samlet er 55 senge åbnet til COVID-19 patienter. Mandag 28. december er der 51 indlagte på de nordjyske hospitaler – det er en stigning på 16 sammenlignet med sidste mandag, hvor der var 35 indlagte.

– Stigningen medfører et øget pres på vore hospitaler, så vi bliver nødt til at hæve vores beredskab og få omlagt flere senge på vores sygehuse til COVID-19 patienter, så vi sikrer et robust beredskab. Omlægningen vil desværre også betyde udskydelser af planlagt ikke akut aktivitet, men akutte patienter og livstruende sygdomme håndteres fuldstændig som vanligt på hospitalerne, siger regionsrådsformand Ulla Astman, der også henstiller til, at borgerne fortsat følger myndighedernes anvisninger for at undgå yderligere smittespredning.

– Vi har i disse dage det højeste antal indlagte i løbet af denne pandemi, så de gode vaner med at spritte hænder, holde afstand, bruge mundbind og ikke forsamles er vigtigere end nogensinde, hvis vore hospitaler skal kunne modstå presset.

Flere senge og åbning af pandemiafsnit

Aalborg Universitetshospital hæver sit beredskabsniveau til trin 4, hvilket betyder 9 ekstra senge til COVID-19 patienter, så man samlet har plads til 39 patienter. Der er konkret tale om 5 senge på Ortopædkirurgisk Afsnit O2 samt 4 senge på NNH, der blandt andet rummer øre-, næse-, halskirurgi og neurokirurgi.

– Det stigende antal COVID-19 patienter presser personalet over en bred front, og åbningen af flere senge betyder en omlægning af planlagt aktivitet, så nogle patienter vil kunne få udskudt ikke akutte ortopædkirurgiske operationer, neurokirurgiske operationer og operationer indenfor øre-, næse- og halsområdet, siger Michael Braüner Schmidt, lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital.

Regionshospital Nordjylland i Hjørring hæver sit beredskabsniveau til trin 3, hvilket betyder 4 ekstra senge til COVID-19 patienter. Det løser man ved at åbne det forberedte Pandemiafsnit 105. Her vil der åbne 16 senge i denne omgang. Hidtil har COVID-19 patienterne været indlagt på Akutafdelingen, hvor der var reserveret til 12 patienter.

– Vi har i lang tid haft de fysiske rammer klar, så pandemiafsnittet kunne åbne, når der blev behov for det. Vores kapacitet er presset med mange indlagte medicinske patienter, og med det stigende antal indlagte COVID-19 patienter er tiden nu kommet til at få vores pandemiafsnit i spil, siger Søren Pihlkjær Hjortshøj, lægefaglig direktør på Regionshospital Nordjylland.

Yderligere informationer

Sundhedsstyrelsen har bedt regionerne lave en plan for, hvordan regionens hospitaler kan øge deres kapacitet for COVID-19 senge med 50 procent. Region Nordjylland har meldt ind til Sundhedsstyrelsen, hvordan man kan eskalere til 114 pladser om nødvendigt. Der vil på højeste trin være tale om 73 pladser på Aalborg Universitetshospital og 43 pladser på Regionshospital Nordjylland.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Region Nordjylland hæver beredskabsniveau grundet stigning i antallet af indlagte' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER