Klar til endelig vedtagelse af ny dagligvarebutik i Voerså

Klar til endelig vedtagelse af ny dagligvarebutik i Voerså

25. december 2020 - kl. 0:06 - af

Planerne om etablering af en ny dagligvarebutik er nu nået så langt, at politikerne i Plan- og Miljøudvalget skal træffe endelig beslutning på udvalgets næste møde den 5. januar.

Der har gennem længere tid været ønske om at etablere en dagligvarebutik i Voerså. Derved kan landsbyen styrkes, dels ved et dagligt mødested og dels med en forventning om, at det kan styrke skolen, at der er indkøbsmuligheder lige ved døren, når man alligevel skal hente sit barn.

Derfor er der udarbejdet et forslag til kommuneplantillæg og et forslag til lokalplan ”Centerområde ved Østkystvejen, Voerså.” Planforslagene har nu været sendt i 8 ugers offentlig høring fra den 5. oktober til den 1. december 2020.

Der er i perioden indkommet to høringssvar. Et fra BaneDanmark, som ingen bemærkninger har, og ét fra arbejdsgruppen bag butikken, som har 2 bemærkninger.

Arbejdsgruppen ønsker el-ladestandere til elbiler ved parkeringsarealerne uden for byggefeltet til tankstation. Desuden ønskes ændringer i vinduespartierne. I lokalplanforslaget er der lagt op til 3 vindues- og dørpartier á 9 m2, svarende til 27 m2. Arbejdsgruppen mener, at det bør være tilstrækkeligt med 2 døre og vinduespartier ved indgangen, svarende til 18 m2. Alternativt 2 døre og vinduespartier ved indgangen og dertil 7 m2, som kan placeres uafhængigt af indgangspartiet.

Kommunens fagcenter foreslår, at forslaget om el-ladestandere uden for byggefeltet indarbejdes i lokalplanforslaget.

Ligeledes anbefales, at alternativet med 2 døre og vinduespartier ved indgangen og dertil 7 m2 døre og vinduespartier, som kan placeres uafhængigt af indgangspartiet, indarbejdes i lokalplanforslaget for at sikre tilstrækkeligt med dagslys i butikken.

Teknik- og kulturdirektøren indstiller forud for mødet, at Plan- og Miljøudvalget anbefaler Økonomiudvalget på et efterfølgende møde at godkende forslag til lokalplan.

Dermed synes vejen efter al sandsynligvis at være banet for etablering af ny butik i Voerså.

Tekst: Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Klar til endelig vedtagelse af ny dagligvarebutik i Voerså' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER