Erik Høgh-Sørensen (DF): Lad Doris holde jul hjemme, hvis hun kan og vil

Erik Høgh-Sørensen (DF): Lad Doris holde jul hjemme, hvis hun kan og vil

21. december 2020 - kl. 16:22 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Erik Høgh-Sørensen (DF), medlem af Regionsrådet i Nordjylland og Regionsrådets Forretningsudvalg.

Siden 9. august er 81-årige Doris Pedersen blevet flyttet fem gange mellem hospital og plejehjem.

Det er ikke i orden, at et ældre menneske på den måde er kastebold mellem kommune, region, politi og pårørende. Sagen er særlig uheldig, fordi Doris Pedersen ikke havde en forhistorie med hospitalsindlæggelser, før hun 2. august blev hentet i Tversted af politiet og anbragt på kommunalt plejehjem i Sindal.

Mit formål er ikke at kritisere pleje- og sundhedspersonalet, for de gør det generelt fremragende, men et eller andet sted er noget gået galt. Jeg har derfor bedt Region Nordjylland redegøre for svingdørs-indlæggelserne.

I udgangspunktet 2. august var der næppe tale om unormal alderdomssvækkelse. Doris har kun ét barn, og i årevis har de to boet lige ved siden af hinanden i Tversted, hvor datteren har kunnet hjælpe sin mor.

Ifølge datter og bisidder har Doris trods medicinering været ved sine fulde fem, når hun har sagt og skrevet, at hun vil hjem. Hvorimod Nordjyllands Politi på basis af oplysninger fra Hjørring Kommune har svaret igen med voldsomme beskyldninger, herunder en påstand om dokumentfalsk.

Når stemningen er så forpestet, burde en retssag hurtigst muligt skaffe afklaring. Men paradoksalt nok nøler myndighederne, og dét er et problem: Skulle Doris ulykkeligvis dø inden retssagen, er det lidt for nemt for anklageren i Hjørring at droppe sagen igen med det påskud, at nu er sagens vigtigste vidne væk.

Hvad nytter det, at datter og bisidder måske bliver renset i foråret 2021, hvis Doris i mellemtiden er væk?

Der må svar til. Er der reelt sket noget kriminelt, eller har politianklager og kommune fejlet?

Det er Doris’ tarv, det handler om. Hvis hun ønsker at komme hjem til julefred, ro og hygge i Tversted, bør det ske, hvis det er muligt.

Det er måske under alle omstændigheder en god ide pga. COVID-risikoen.

God jul til alle læsere!

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Erik Høgh-Sørensen (DF): Lad Doris holde jul hjemme, hvis hun kan og vil' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER