Afviser at genoptage sag om kystbeskyttelse ved Solsbækvej

Afviser at genoptage sag om kystbeskyttelse ved Solsbækvej

9. december 2020 - kl. 15:13 - af

Frederikshavn Kommune har i begyndelsen af oktober modtaget en ansøgning om lovliggørende tilladelse til et kystbeskyttelsesanlæg i form af skråningsbeskyttelse med sten på fritidsejendommen Solsbækvej 233, i det sydlige Sæby – en ejendom som ifølge BBR er på 31 m2 og opført i 1927.
Kystdirektoratet har tilbage i juli 2012 givet afslag på ansøgning om at bibeholde skråningsbeskyttelsen. Kystdirektoratet har endvidere i april 2015 meddelt påbud om, at anlægget skulle fjernes senest med udgangen af august 2015.
Frederikshavn Kommune afviser at genoptage sagen. Man begrunder bl.a. dette med, at der rent faktisk allerede er truffet afgørelse efter kystbeskyttelsesloven om anlægget.
Kommunen påpeger yderligere, at efter en gennemgang af den seneste ansøgning fra oktober og afgørelsen fra Kystdirektoratet fra 2012, synes der ikke at være fremkommet nye oplysninger til sagen. Desuden ses der ikke at være kommet nye regler eller ny praksis på området, som kan ændre på, hvordan sagen skal vurderes.
Der er søgt om lovliggørelse af en skråningsbeskyttelse, som ifølge ansøgningen er etableret i sin nuværende form i år 2000. Beskyttelsen er udført med sandpude med udlagt fibertex, knokkelral og toplag af 50-100 cm mark- og søsten.

Ingen nye oplysninger
Det er kommunens vurdering, at der ikke er kommet væsentligt nye oplysninger om det konkrete projekt, som Kystdirektoratet ikke var bekendt med, da direktoratet traf sin afgørelse i 2012.
Der har i den mellemliggende periode været forsøgt at finde andre løsninger omkring ejendommen. Heriblandt har det været forsøgt at få tilladelse til at flytte huset længere tilbage fra kysten. Dette har Naturstyrelsen meddelt afslag til efter naturbeskyttelseslovens strandbeskyttelseslinje.
Derudover har der været arbejdet på at lave et kystbeskyttelsesprojekt for en længere strækning af kysten omkring ejendommen. Beskyttelse af Solsbækvej 233 har været forudsat som en del af det samlede kystbeskyttelsesprojekt. Dette samlede projekt er dog afsluttet i juni 2020, hvor initiativgruppen har ønsket projektet afsluttet.
I 2012 var det Kystdirektoratet, der var myndighed for at behandle sagen. I dag er kommunen myndighed. At myndighedskompetencen er flyttet fra Kystdirektoratet til kommunen har ikke i sig selv betydning for, hvordan sagen skal afgøres, og det vurderes derfor, at skiftet af myndighedskompetence ikke i sig selv ændrer på, hvordan sagen skal vurderes.

Partshøring
Forud for den seneste afgørelse har kommunen foretaget en partshøring hos ejendommens ejer med henblik på at give mulighed for at komme med eventuelle oplysninger, som kan have betydning for kommunens vurdering af sagen.
Frederikshavn Kommune er ikke enig i, at Kystdirektoratets vurdering af kystbeskyttelsesanlæggets effekt på kysten er forkert.
Endvidere vurderer kommunen, at et senere ”bypass-projekt” i området ikke kan give anledning til at genoptage sagen, da et sådant ikke vurderes at bidrage med nye oplysninger, som ville have haft betydning for sagens behandling.

Kystdirektoratets afgørelse står ved magt
Da kommunen ved denne afgørelse afviser at genoptage sagen om lovliggørelse af kystbeskyttelsesanlægget, er det fortsat Kystdirektoratets afgørelse fra 2012, der står ved magt – herunder afgørelse om, at anlægget skal fjernes.

Overgives til politiet
Der er altså tidligere udstedt påbud om at fjerne anlægget. Påbuddet er ikke fulgt, og derfor har Kystdirektoratet anmeldt sagen til politiet. Der blev i starten af oktober 2016 afsagt dom, hvorefter påbuddet skulle efterkommes. Politiets opfølgning har i en periode været sat i bero med baggrund i, at der har været arbejdet med muligheden for et større kystsikringsprojekt, der også kunne involvere den pågældende ejendom. Da dette projekt nu er opgivet, vil Frederikshavn Kommune underrette politiet om den seneste afgørelse og overgive sagen til politiets videre opfølgning.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Afviser at genoptage sag om kystbeskyttelse ved Solsbækvej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER