Kommunal ordning med hjertestartere justeres

Kommunal ordning med hjertestartere justeres

2. december 2020 - kl. 0:35 - af

Frederikshavn Kommunes hjemme- og sygepleje (SOSU m.v.) har igennem den seneste tid oplevet, at man ikke bliver tilkaldt ved hjertestop.

I dialog med vagtchefen for AMK Vagtcentral samt Beredskabet har man fundet ud af, at årsagen til de manglende alarmeringer ligger i, at systemet på hjertestartertelefonerne er forældet.

Derfor har Center for Sundhed og Pleje besluttet, at hjerteløber-app’en vil blive installeret på de telefoner, der anvendes i de 60 hjemmeplejebiler, som har en hjertestarter.

Beredskabet varetager fortsat serviceringen af hjertestarterne samt den løbende undervisning og efteruddannelse af nye og eksisterende medarbejdere.

Med hjerteløber-app’en sikres det, at kommunens sundhedspersonale hurtigst muligt bliver aktiveret i tilfælde af hjertestop. App’en udløser opkald, når der alarmeres inden for en rækkevidde af 1800 meter i fugleflugtslinje.

Der er 60 hjemmeplejebiler med 60 hjertestartere fordelt i hele kommunen. Den geografiske dækning vil således være stor. Man kan med overgangen til den nye ordning ofte være hurtigere fremme hos borgeren end ambulancen. Hjerteløber-app’en er således med til at sikre større tryghed for borgerne i tilfælde af et hjertestop.

Sagen foreligges socialudvalget, sundhedsudvalget, Ældrerådet og Handicaprådet. Ældrerådet har på rådets nyligt afholdte møde med tilfredshed konstateret, at alarmeringssystemet er blevet opdateret. Ældrerådet efterspørger samtidig en opgørelse over, hvor meget hjemmeplejens personale har været tilkaldt med hjertestarter i 2019 og 2020.

Tekst: Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunal ordning med hjertestartere justeres' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER