Kultur- og fritidsudvalget: Tid til visioner

Kultur- og fritidsudvalget: Tid til visioner

26. november 2020 - kl. 14:02 - af

På Kultur- og fritidsudvalgets ekstraordinære møde den 24. november 2020 lukkede udvalget sagen om tilskudsordningen til de frivillige foreningsliv i Frederikshavn Kommune. Fokus i 2021 skal være udvikling og anerkendelse af kultur- og fritidsområdet med baggrund i udvalgets vision: ”Noget for alle når vi har fri”.

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede tirsdag aften, at foreningslivet i Frederikshavn Kommune i 2020 får udbetalt tilskud efter samme justerede model, som skal gælde fremover.

– Det har været en lang proces at nå til et endeligt resultat. Men som vi sagde i august, så vil vi hellere finde en god løsning end en hurtig løsning, siger kulturudvalgsformand Mette H. Hardam.

Udvalgets næstformand, Bjarne Kvist er enig med Mette Hardam i at den lange proces, har været nødvendig, for at komme i mål.

– Vi har haft behov for at komme omkring udfordringerne og have tid til at finde de bedste løsninger, hvor vi kan holde fast i principperne om, at støtte aktivitet og frivillighed frem for huse og trænerlønninger. Foreningslivet er mangfoldigt og vores tilskudsordning skal bidrage til, at det fortsætter med at være det, slår næstformanden fast.

Udvalget besluttede også, at ingen foreninger i 2020 skal betale penge tilbage, uanset om den endelige opgørelse viser sig at være mindre end allerede udbetalt a’conto beløb.  Denne del af beslutningen begrundes i den usikkerhed foreningerne i år har haft om deres økonomi og det sene tidspunkt for endelig beregning, hvor tilskuddene forventes færdigberegnet og udbetalt umiddelbart inden jul.

– Vi kan simpelthen ikke være andet bekendt, end at give en hjælpende hånd, hvor vi har mulighed for det, understreger Bjarne Kvist. Vi har hele tiden sagt, at det ikke er en spareøvelse og det bevidner Byrådets vilje også om. Der er med den ekstrabevilling, som Byrådet nikkede til onsdag aften på 1,8 mio. kr. tilført i alt 5,8 mio. til området i 2020-2023.

Kultur- og Fritidsudvalget glæder sig til, at der nu kan sættes fokus på udvikling af kultur- og fritidsområdet med baggrund i den vision, udvalget godkendte så tidligt som i marts 2020.

– Vi må nok indrømme, at der var vi ikke heldige med timingen. Den dialog med kultur- og fritidslivets aktører, som lanceringen skulle have givet, blev overskygget af Coronaens indtog i Danmark. Men nu er tiden kommet til at vi retter fokus mod udvikling og anerkendelse af alle de mange foreninger, projekter og aktører, der beriger vores kultur- og fritidsliv her i Frederikshavn Kommune, siger Mette Hardam og tilføjer – vi skylder paraplyorganisationerne FUF og IS en stor tak for deres arbejdsindsats, men den største tak til foreningerne for tålmodigheden. Nu ser vi fremad slutter Mette Hardam.

Kultur- og fritidsudvalgets vision ”Noget for Alle Når vi har fri” kan findes på kommunens hjemmeside: https://frederikshavn.dk/politik/byraad/politikker-visioner-og-gaeldende-planer/

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kultur- og fritidsudvalget: Tid til visioner' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER