Fremtidens læringsmiljø er på vej på Sæby Skoleafdeling

Fremtidens læringsmiljø er på vej på Sæby Skoleafdeling

25. november 2020 - kl. 11:34 - af

På Sæby Skoleafdeling arbejder man på et spændende nyt projekt. Et projekt der skal give skolens personale og elever muligheden for at få erfaringer med et af fremtidens læringsmiljøer i form af et makerspace. Et makerspace er et sted, hvor forskellige digitale teknologier som 3D Print, folie- og lasercutter, robotter m.m. går hånd i hånd med design og problemløsning. Har bliver der arbejdet med opgaver, der styrker kompetencer som bliver vigtige i fremtiden. Skolen deltager ofte i forskellige projektor og konkurrencer, hvor teknologi og design er i højsædet. Bl.a. har skolen deltaget i Engineering Day og en konkurrence, hvor eleverne skulle bygge fremtidens børnehospital vha. Minecraft. Sidstnævnte var et samarbejde mellem Teksperimentet og Microsoft, og 2 grupper var endda så dygtige at de vandt konkurrencen.

– Der er en ny faglighed på vej ind i folkeskolen i form af Teknologiforståelse. Teknologiforståelse har fokus på, at eleverne får arbejdet med og viden omkring den teknologi som omgiver os i vores hverdag. I teknologiforståelse undersøger og udforsker man teknologierne igennem designprocessor hvor kodning, ingeniørarbejde, idegenerering og indsigt i forskellige teknologiers fordele og ulemper er værktøjerne, fortæller skolens IT-vejleder, Rasmus Jensen.

På Sæby Skoleafdeling arbejder man bredt med teknologier og en undersøgende tilgang.

– Skolen har adgang til en del forskellige teknologier, og en stor del af personalet deltager i et kompetenceforløb hen over foråret, hvor vi gør os erfaringer med teknologiforståelse i mange forskellige fag og på forskellige klassetrin, udtaler en spændt skoleleder, Jesper Koldtoft.

På Sæby Skoleafdeling har man de sidste måneder arbejdet med at lave et gammelt biologilokale om til et makerspace. Men skolen har et stort ønske om at gøre lokalet endnu mere inspirerende til de kreative processor.

– Vi er allerede godt i gang, men med byens hjælp kan vi løfte lokalet til en helt anden standard. Vi har nemlig muligheden for at få 10.000kr i støtte fra Spar Nord fonden. Det kræver kun 2min af folks tid og en mobiltelefon, udtaler Rasmus Jensen.

Du kan give din stemme i Spar Nord Fondens “10 til forskel” ved at klikke på dette link: https://10tilforskel.dk/videoer/2020/november/saeby-skoleafdeling-fremtidens-laeringsmiljoe.aspx (senest mandag kl. 12.00)

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fremtidens læringsmiljø er på vej på Sæby Skoleafdeling' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER