Covid19 vil påvirke julens gudstjenester i Sæby Kirke

Sæby kirke indbyder sæbynitterne til Påsken 2021

Covid19 vil påvirke julens gudstjenester i Sæby Kirke

25. november 2020 - kl. 8:10 - af

Sæby Kirke kommer også til at mærke Corona-krisen, når kirken om få uger står over for den helt store julehøjtid.

”Det er mere end tvivlsomt, om vi kan gennemføre vores normale julearrangementer i kirken for dagplejere, vuggestuer, børnehaver og skoler, da alle, hvis de ikke er fra samme husstand, skal sidde med 2 meters afstand til sin næste,” forklarer sognepræst og provst Viggo Ernst Thomsen i den nyeste udgave af Sæby sogns kirkeblad. Han peger på, at det vil sætte en markant begrænsning på, hvor mange, der kan og må være i Sæby Kirke ad gangen.

Normalt afvikles 4 juleaftensgudstjenester med 550 deltagere hver gang. I år bevirker corona-restriktionerne, at der maksimalt må være 115 personer i kirken på én gang.

”Vi udvider til 5 juleaftensgudstjenester. En af dem vil vi live-streame. Vi laver også en lillejuleaftens-gudstjeneste den 23. december kl. 14 med ”Syng julen ind” og gudstjenester både Juledag, Anden Juledag kl. 14 og Julesøndag,” oplyser Viggo Ernst Thomsen.

Men selv med hele 9 gudstjenester i julehelligdagene kan der allerhøjst huses 1.000 gudstjenestedeltagere mod normalt næsten 3.000.

I julesangen ”Sikken voldsom trængsel og alarm” synges der til slut: ”Jul, jul, jul, jul, jul, jul, jul, rør blot ikke ved min gamle jul”. Det er et fromt ønske, som helt sikkert ikke går i opfyldelse denne jul, bedyrer Viggo Ernst Thomsen.

Denne bemærker også, at alle juleindkøb i forretningerne skal foregå med mundbind. ”Og gamle mænd, der som regel ingen julegaveønsker har, kan i år få sig en æske type 2-kliniske mundbind: en blød pakke, der varmer om munden”, foreslår Viggo Ernst Thomsen.

Trods alle genvordigheder og problemer benytter han dog lejligheden til at ønske alle en glædelig jul!

Tekst: Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Covid19 vil påvirke julens gudstjenester i Sæby Kirke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER