Miljøgodkendelse til husdyrbrug ved Ottestrup

Miljøgodkendelse til husdyrbrug ved Ottestrup

21. november 2020 - kl. 9:56 - af

Ottestrup Landbrugsanpartsselskab mellem Sæby og Hørby har fået Frederikshavn Kommunes miljøgodkendelse til husdyrbrug på adressen Understedvej 153. Ansøger er Asbjørn Nielsen.

Kommunen har givet tilladelse til en svineproduktion med et produktionsareal på i alt 2.122 m2 til søer, smågrise og polte. Med tilladelsen overgår husdyrproduktionen til regulering efter den såkaldte stipladsmodel. Afgørelsen er truffet i henhold til § 16b i Lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v., og ændringerne sker inden for ejendommens eksisterende bygningsmæssige rammer. Der er således ikke nybyggeri i forbindelse med det ansøgte projekt.

Kommunen har vurderet, at det ansøgte projekt kan gennemføres i overensstemmelse med Lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. samt habitatdirektivet, når husdyrbruget drives på afgørelsens vilkår.

Det vurderes, at husdyrbruget kan drives på stedet uden at påvirke omgivelserne på en måde, som er uforenelig med hensynet til omgivelserne. Det vurderes endvidere, at der er truffet de nødvendige foranstaltninger til at forebygge og begrænse forureningen ved anvendelse af den bedst tilgængelige teknik.

Der skal opretholdes en god staldhygiejne. Det skal bl.a. sikres, at stier, gang- og foderarealer holdes tørre, at dyrene holdes rene, at støv- og smudsbelægning i staldene fjernes, og at fodringssystemer holdes rene.

Transport til og fra ejendommen skal som hovedregel begrænses til hverdage i tidsrummet kl. 7-18. Undtagelser fra hovedreglen omfatter bl.a. markarbejde i højsæsonerne.

Periodiske lugtgener kan forekomme, når der pumpes gylle til og fra gylletankene, samt når der spredes gylle på markerne. Flytning af gylle til opbevaring i lejet tank på ejendommen Mikkelstrupvej 76 må kun finde sted på hverdage og i tidsrummet kl. 7-18. Der rådes dermed over en samlet kapacitet for opbevaring af gylle på 4.825 m3.

Det ansøgte projekt vurderes at have en neutral effekt på levesteder samt yngle- og rasteområder. Dette tilskrives, kommunens vurdering om at projektet ikke vil medføre nogen ændring i naturtilstanden af nærliggende naturarealer, samt at der ikke opføres nye anlæg i forbindelse med projektet.

Kommunen har vurderet, at udvidelsen ikke vil modvirke målsætning om gunstig bevaringsstatus for naturtyper eller arter, der er på udpegningsgrundlaget for nærmeste Natura 2000-område. Projektet vil ikke forringe levevilkårene for dyre- og plantearter omfattet af habitatdirektivet.

Den nærmeste bolig ligger mere end 400 m fra staldanlægget og der er ikke udlagt arealer til støjfølsomme anvendelse i nærheden af husdyrbruget. Kommunen har vurderet, at husdyrbruget ikke vil give anledning til væsentlige gener i form af støj, støv eller lys for nærmeste naboer eller for omgivelserne i øvrigt.

Der har forud for vurderingerne været nabohøringer, som ikke har givet anledning til indsigelser. Der er stadig mulighed for at komme med klager over tilladelsen. Klagefristen udløber ved midnat den 16. december.

Hele godkendelsen og beskrivelsen af det ansøgte kan ses via disse links:

https://frederikshavn.dk/politik/hoeringer-og-afgoerelser/aktuelle-hoeringer-og-afgoerelser/aktuelle-hoeringer-og-afgoerelser/afgoerelse-om-husdyrhold-paa-understedvej-153-9300-saeby/

https://frederikshavn.dk/media/13064/17-december-2020-tilladelse-16b-understedvej-153.pdf

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Miljøgodkendelse til husdyrbrug ved Ottestrup' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER