Foreningen Vandsportens Hus er søsat

Foreningen Vandsportens Hus er søsat

21. november 2020 - kl. 9:42 - af

Nu tages snart det første spadestik til udvidelsen af Sæby havn og nu er det første store skridt også taget for opførelsen af Vandsportens hus, med stiftelse af foreningen, der skal stå bag.

Det er alle de vandsportsrelaterede foreninger på Sæby havn, der står bag Vandsportens Hus, der skal opføres på havnen som et nyt centralt mødested med faciliteter for alle dem, der dyrker de forskellige former for vandsportsaktiviteter og fritidsaktiviteter ved havn og hav i Sæby.

Selv om det er uden for sæsonen og landsdelen ha været lagt ned, ses der på havnen frem til forårets komme, hvor man igen kan komme på havet, men også frem mod helt nye tider og muligheder for at dyrke fritidsaktiviteter på havet. Der arbejdes derfor intenst på, at der i forbindelse med den store udvidelse af Sæby havn kan opføres et nyt Vandsportshus, der forventes at rumme både mødelokaler og klubfaciliteter, samt værksteder, bådhaller, sauna, motions- og omklædningsrum. Når alle foreningerne slår kræfterne sammen og samles i et hus, vil der være mulighed for at udnytte faciliteterne bedre, men også for at skabe noget større, der forbedrer forholdene for foreningernes medlemmer, og som forhåbentlig også kan være med til at tiltrække nye til en tur på vandet, både lokale, turister og måske også nye tilflyttere til byen ved havet. Det er dermed målet og forventningen, at Vandsportens Hus ikke blot løfter de enkelte foreninger, men også at Sæby havn og by kan ride med på bølgen.

Selvom vi er gået ind i en mørk tid, ses der lyst på fremtiden og drømmes stort på Sæby havn. Men ind til videre er det drømme. Der ligger en lang vej og et stort arbejde foran, før der står et færdigt Vandsportens Hus på Sæby havn. Men nu er det første væsentlige skridt taget.

Der har netop været afholdt stiftende generalforsamling og konstituerende bestyrelsesmøde i foreningen Vandsportens Hus på initiativ af foreningerne: Sæby Ro- og Kajakklub, Sæby Sejlklub, Vinterbaderne De Blå Næser, Sæby Rednings- og Bjærgelaug og Sæby Sportsfisker Klub. De ovennævnte foreninger havde sammen udarbejdet vedtægter for foreningen Vandsportens Hus, der blev vedtaget af de fremmødte, to repræsentanter for hver af de ovennævnte foreninger. Den ny forening, Vandsportens Hus har de fem stiftende foreninger bag sig som medlemmer og bestyrelsen udgøres af en repræsentant fra hver forening, samt én udpeget af Sæby Erhvervsforening og én udpeget fra Sæby havn.

Den ny forenings eneste formål bliver at skaffe midler til –og stå for opførelsen af Vandsportens Hus. Der har allerede været gjort et forarbejde, som ligger til grund for dannelsen af den ny samlende forening, dels i de enkelte klubber, og dels er der skaffet midler til at få udarbejdet et prospekt, der flot præsenterer Vandsportens Hus og Sæby havn med alle de aktiviteter og muligheder, der findes. Med dette prospekt i hånden skal foreningen nu som det næste i gang med den store proces med af finde de rette fonde og få søgt midler, men man regner med allerede inden årets udgang at have lagt en slagplan for denne proces. Det forventes, at der skal findes omkring 10 millioner kroner, for at få gennemført et hus, der lever op til de ønsker, de forskellige foreninger har til fremtidens samlingspunkt på Sæby Havn. Det kan lyde som et stort beløb, især i en mørk tid, men der er fuld fortrøstning til, at drømmen skal blive til virkelighed, med det første store og formelle skridt, der nu er taget med oprettelsen af foreningen og udarbejdelsen af ansøgningsprospektet.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Foreningen Vandsportens Hus er søsat' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER