Rådhusene genåbner for borgerbetjening

Rådhusene genåbner for borgerbetjening

20. november 2020 - kl. 14:34 - af

Efter Sundhedsministeriets udmelding om lempede restriktioner for Nordjylland, genåbner rådhusene i Frederikshavn Kommune for borgerbetjening – men der er stadig coronarestriktioner i kommunen.

Nordjylland genåbner i disse dage, efter at de særlige coronarestriktioner bliver fjernet. Det betyder, at rådhusene i Frederikshavn Kommune genåbner for borgerbetjening. Også bibliotekerne og jobcentret genåbnes, men til trods for lempede restriktioner er der stadig coronarestriktioner rundt omkring i kommunen.

– Det bliver nu muligt for flere af vores medarbejdere at vende tilbage til deres fysiske arbejdsplads, men vi opretholder opfordringen til, at de, der uhindret kan arbejde hjemme, skal arbejde hjemme. Det gør vi for at være med til at bryde smittekæderne i kommunen, forklarer Mikael Jentsch, kommunaldirektør i Frederikshavn Kommune.

Borgerservice og biblioteker er dermed atter åbne for offentligheden, men kulturarrangementer er stadig aflyst, indtil videre frem til og med 1. januar.

Besøgspåbud på plejecentre opretholdes

Den 23. oktober udstedte Styrelsen for Patientsikkerhed et besøgsforbud plejecentrene i Frederikshavn Kommune. Det påbud gælder fortsat, indtil Styrelsen for Patientsikkerhed trækker det tilbage.

– Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der vurderer, hvornår der kan lempes på besøgsforbuddet. Det er en sundhedsfaglig vurdering, som de træffer, siger Mikael Jentsch.

Besøgsforbuddet indebærer, at beboerne på plejecentrene må have en fast pårørende, der kan besøge dem på plejecentret. Det er også mulighed for besøg ved kritiske situationer – kontakt plejecenterlederen, hvis du er i tvivl.

Landsdækkende retningslinjer gælder stadig

Selvom de skærpede restriktioner i Frederikshavn Kommuner er lempede, gælder samme regler og begrænsninger som i resten af Danmark stadig.

Det vil sige, at man må ikke mødes mere end 10, at man stadig skal holde afstand, at man skal opretholde en god hygiejne – herunder afspritning – og at man skal blive hjemme og helst lade sig teste ved det mindste tegn på sygdom.

– Massetestindsatsen i Nordjylland er stadig i fuld gang, og selvom hovedindsatsen er rykket videre til andre af de syv kommuner, anbefaler vi stadig, at man lader sig teste, hvis man endnu ikke har gjort det. Man kan blive testet i Frederikshavn Kommune tre gange om ugen, eller man kan lade sig teste i en af de andre kommuner, hvis testtiderne ikke passer ind i ens skema, siger Mikael Jentsch.

Du kan bestille tid til test på www.coronaprover.dk.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rådhusene genåbner for borgerbetjening' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER