Thorshøj Kraftvarmeværk søger kommunegaranti

Thorshøj Kraftvarmeværk søger kommunegaranti

19. oktober 2020 - kl. 8:19 - af

Thorshøj Kraftvarmeværk har anmodet Frederikshavn Kommune om en kommunegaranti for et lån ved KommuneKredit på 2.700.000 kr. til finansiering af investering i luft/vand-varmepumpe ved Thorshøj Varmeværk. Lånet forventes optaget med en løbetid på 20 år. Det forventes, at der vil blive en nedsættelse af varmeprisen som følge af investeringen.

Økonomiudvalget drøfter henvendelsen på udvalgets kommende møde den 21. oktober.

I henhold til den kommunale lånebekendtgørelse kan der ydes garanti, såfremt lånet opfylder de gældende vilkår.

Bl.a. står det nævnt, at lån kan optages som annuitetslån, serielån eller indekslån, og at løbetiden ikke må overstige 25 år. Lån til kollektive energiforsyningsanlæg (dog ikke elektricitet) kan dog optages med løbetid op til 30 år.

Generelt gælder, at alle garantier for lån skal henregnes til kommunens låntagning, såfremt lånet anvendes til finansiering af udgifter, der kan sidestilles med en kommunal anlægsopgave.

Frederikshavn Kommune kan således yde garantien til lånet jf. reglerne om kommunal låntagning. Kommunen skal ikke deponere et tilsvarende beløb. Der kan kun ydes kommunegaranti for de faktiske afholdte udgifter til projektet.

Frederikshavn Kommune har tidligere stillet garanti for lån til Thorshøj Kraftvarmeværk. Der er pt. en restgaranti for et lån på 1.501.169 kr. Dette lån er optaget i 2014 og har udløb i 2027.

Forud for mødet indstiller økonomidirektøren, at Økonomiudvalget anbefaler Byrådet, at der i henhold til reglerne om kommunal låntagning meddeles kommunegaranti for lån i KommuneKredit på op til 2.700.000 kr. til Thorshøj Kraftvarmeværk til investering i en luft/vand varmepumpe, samt at den til enhver tid gældende løbende årlige garantiprovision af restgælden opkræves ved årets afslutning.

Tekst: Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Thorshøj Kraftvarmeværk søger kommunegaranti' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER