Lokalplan for ny dagligvarebutik i Voerså

Lokalplan for ny dagligvarebutik i Voerså

24. september 2020 - kl. 0:26 - af

I Voerså har en borgergruppe gennem en periode arbejdet på at indsamle midler til at bygge en ny købmandsbutik i Voerså. Der er nu indsamlet ca. 2 mio. kr., og det er derfor relevant at sikre et plangrundlag, der åbner mulighed for, at der kan bygges og drives en dagligvarebutik.

Butikken ønskes placeret på Østkystvejen 310A, som er et ubebygget og – indtil for nyligt – tilgroet og lavtliggende restareal. Østkystvejen er den overordnede landevej, der følger Vendsyssels østkyst.

Ud over Voerså med opland, så rummer området mange sommerhuse, som sammen med besøgende ved kanosejladsen på Voer Å og på havnen vil udgøre kundegrundlaget for butikken.

Butikken placeres ikke i byens centrum, idet der dels ikke vurderes at kunne skabes rummelighed til den, dels at der reelt ikke findes andre butikker, som der kan opnås en synergi med, og dels at der forventes at kunne opstå en større synergi med den trafik, der allerede er til og fra skolen.

Det er god planlægningsskik at placere butikker i byernes midte, da flest bløde trafikanter dermed får kortest mulig afstand til butikken, og biltrafikken mindskes, men i forhold til nærværende butik vil den største del af kundestrømmen være bilister, og butikkens eksakte placering i kanten af byen er dermed af mindre betydning.

Dagligvarebutikken placeres i et område, der i dag dels er udpeget til boligområde og dels åbent land. Derfor er der udarbejdet et kommuneplantillæg, som udpeger et nyt rammeområde med rammebestemmelser, der giver mulighed for et centerområde.

I forlængelse af ”igangsætningen af planlægningen” tilbage i april foreligger nu et udkast til lokalplan og kommuneplantillæg, som er klar til offentlig høring.

Det skal Plan- og Miljøudvalget forholde sig til på udvalgets næste møde den 29. september. Forud for mødet indstiller kommunaldirektøren, at Plan- og Miljøudvalget godkender udkast til lokalplan og kommuneplantillæg, der efterfølgende sendes i 8 ugers høring.

Lokalplanen åbner mulighed for byggeri af en dagligvarebutik i op til 1.200 m² samt et ubemandet tankanlæg. Der er indkørsel fra Østkystvejen 310A for både vareindleveringen og kundetrafikken. Kundeparkeringen placeres mellem butikken og Østkystvejen, mens vareindleveringen kommer til at ske på butikkens bagside mod nordvest, og lastbilerne får udkørsel via Ny Skovgårdsvej, som også er en sekundær adgangsvej til skolen.

Byggefeltet er placeret således, at vareindleveringen kun sker med fremadkørende lastbiler på Ny Skovgårdsvej. Derved sikres chaufførerne de bedste muligheder for oversigt over køreretningen.

Butikken kan etableres i én etage med en maksimal bygningshøjde på 8 meter. Da butikken kommer til at udfylde et hul på Østkystvejen, er butikkens dimensioner udarbejdet og vurderet i forhold til at kunne indgå naturligt i byens øvrige byggeri.

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokalplan for ny dagligvarebutik i Voerså' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger