Hver gang, der lukkes funktioner op, kommer det os til gode

Hver gang, der lukkes funktioner op, kommer det os til gode

21. maj 2020 - kl. 13:41 - af

I forbindelse med, at der fra Christiansborg er udsendt helt nye retningslinjer for en hurtigere åbning af flere funktioner, har avisen bedt borgmester Birgit Stenbak Hansen (Soc.) om en kommentar.

Borgmesteren peger indledningsvis på, at mere og mere åbnes af Folketinget, og hun understreger, at hver gang, der lukkes funktioner op, kommer det os til gode.

”Over 90 % af de kommunale funktioner, hvor vi servicerer borgere, er allerede i drift, men det, at de administrative kommunale ansatte nu kan møde ind fysisk, er godt og vil gøre, at vi kan give den et ekstra nøk,” lyder det fra Frederikshavn Kommunes borgmester.

Hun nævner, at det har været muligt at komme i kontakt med kommunen gennem hele nedlukningen i Corona-krisetiden, og dagtilbud, skoler, ældreområdet, handicapområdet, Park og Vej osv. er faktisk i næsten normal drift. Det er klart, at det hele er med udgangspunkt i at overholde alle vejledninger om afstand, vask og afspritning.

”Nu glæder vi os til at få læst vejledningerne om, hvordan det praktisk lader sig gøre med afstand mellem de administrative arbejdspladser osv. Det starter vi med på mandag i et samarbejde mellem ledelse og tillidsmandssystemet,” udtaler Birgit S. Hansen.

”Der er nogle ting, vi kan lære af denne tid om at arbejde hjemmefra, at afholde videomøder osv. Der er ting, vi skal tage med videre, men der er ingen tvivl om, at det at være i samme rum/hus på arbejdspladsen og at kunne lave kollegial sparring osv., ja, det kan ikke erstattes ved hjemmearbejdspladser og at sidde bag en skærm til møder.”

Birgit S. Hansen siger: ”Jeg har ikke været fortaler for, at Danmark geografisk skulle åbnes i forskellige tempi. Det har jeg ikke, fordi jeg ikke har kunnet se, hvordan vi skal styre smittegange og holde smittetryk nede ved forskellige forordninger i Danmark. Men at man nu lader de administrative medarbejdere møde ind i de dele af landet, hvor smittetrykket er lavt (som i vores område) – ja, det giver god mening. Det kan laves kontrolleret og med alle de nødvendige forbehold, så vi ikke spiller hasard med folks helbred.”

”Alt i alt er det godt, hver gang Folketinget lukker funktioner op efter nedlukningen, og at vi kan åbne for fysisk fremmøde vil også komme borgerne til gode, og det er det, kommunen er sat i verden for,” slutter borgmesteren sin kommentar.

 

Tekst: Per Rye

 

2 kommentarer til “Hver gang, der lukkes funktioner op, kommer det os til gode” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Hver gang, der lukkes funktioner op, kommer det os til gode”

 • Carsten Jørgensen

  Her var ikke mange holdninger til overskriften, men forventeligt!
  Der er lige afsat et millionbeløb til fremmelse af turisterne, som med “djævlens vold og magt” skulle igennem her i Coruña krisen, men kommer turisterne, hvem ved !
  Det kunne borgmesteren godt, i andensidste afsnit, have slået et større slag for.. men NEJ man går ikke partiformanden imod.. Gud bedre det.
  Vi er så afhængige af turisterne i vores landsdel og så kommer der der en sådan vælsindet udtalelse fra borgmesteren! ØV..

 • Karsten Munk

  Mette Frederiksen og sundhedsministeren sagde fra starten : “- Det er ukendt land, vi står i.”
  Mette Frederiksen var også ærlig ved at sige : ” Kommer vi til at begå fejl ? Ja.
  Kommer jeg til at begå fejl? Ja.”

  Det her kom bag på hele verden, og da finder man hen ad vejen ud af hvem man kan stole på, og hvem der forsøger at dække over sandheden.

  Vi ved ikke hvordan Danmark havde set ud med Jacob Ellemann Jensen som Statsminister. Han ville måske have ladet alting flyde, med åbne grænser og 50.000 coronasmittede europæiske feriegæster i vores sommerhusområder.

  For ikke så længe siden jamrede danskere over synet af døde Italienere, der blev kørt væk i militærkøretøjer. Allerede nu står danskere i kø for at komme på ferie i sydeuropa, som har været allerhårdest ramt af corona.
  Og man opfordrer dem til at komme herop !!!!!

  Danske virologer og fagfolk i sundhedsvæsnet er uenige om hvad coronavirus er og hvordan vi bedst beskytter os, og bekæmper sygdommen.

  Jeg søger så meget viden som mulig om corona uden om de danske statsmedier, der efter min mening ikke er neutrale i nyhedsformidlingen.

  Der sker uhyggelige ting i Kina, Rusland og mange andre steder, og vi kan ikke risikere at åbne grænserne igen.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hver gang, der lukkes funktioner op, kommer det os til gode' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER