Byrådsmedlem Bjarne Kvist tildelt Ridderkorset

Byrådsmedlem Bjarne Kvist tildelt Ridderkorset

26. februar 2020 - kl. 17:11 - af

Ved et lille arrangement i Byrådsalen på Frederikshavn Rådhus, blev Bjarne Kvist (S) i dag udnævnt til Ridder af Dannebrog. Borgmester Birgit Hansen overrakte Ridderkorset, der bl.a er givet for Bjarnes foreløbige 22 år i byrådene i henholdsvis Skagen og Frederikshavn Kommuner.

Bjarne Kvist er født i 1951 i Tølløse. Som 22 årig flyttede han til Skagen, hvor han først fik job ved Skagen Skibsproviantering (købmand Schultz) inden han blev postbud. Jobbet som post havde Bjarne i 35 år inden han i 2011 lod sig pensionere.

Bjarne  har været en del af byrådet siden valget i 1997. 12 år har han været 1. viceborgmester og 4 år 2. viceborgmester.

Bjarne Kvist er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget samt Økonomiudvalget.

Borgmester Birgit Hansen holdt denne tale for Bjarne Kvist:

Kære Bjarne

Det har behaget hendes Majestæt Dronning Margrethe den Anden af Danmark at tildele Ridderkorset til Bjarne Kvist for dennes indsats som byrådsmedlem i over 20 år.

I tillæg hertil vil jeg også gerne, på kommunens vegne, takke for din indsats.

Snart 23 år uafbrudt i demokratiets tjeneste – som byrådsmedlem i Skagen Kommune og nu i vores fælles Frederikshavn Kommune.

Det fortjener du Dannebrogordenens Ridderkors for.

Jeg kan ligeså godt sige det, før andre siger det:

Jamen tager socialdemokrater imod ordner? Er ordner ikke noget, man hænger på idioter? Som forfatter P. A Heiberg sagde.

Måske er man idiot, hvis man bruger over 20 år af sin tid ved siden af arbejdsliv og nu, hvor du er pensionist. Hvorfor ikke bare nyde frihed efter arbejdstid eller friheden som pensionist?

Ja fordi…og det er præcis derfor, du nu hædres med en orden. Fordi du er engageret, fordi du brænder for det område, vi bor i. Fordi du ikke kan lade være at mene noget, sige noget, skrive noget, blande dig. Du er drevet af social indignation og retfærdighedssans. Du giver dig ikke let i en sag, hvor du har taget stilling. Men altid efter en god omgang for og i mod proces.

Det er gode egenskaber i det kommunalpolitiske arbejde.

Du har mest bevæget dig indenfor socialområdet, børneområdet, økonomi og kultur.

Vi har et fantastisk demokrati, hvor der er mulighed for indflydelse. Den har du benyttet dig af. Du har stillet op, stilet dig til rådighed, taget tjansen – med de muligheder, der er for at præge, for at beslutte, for at være med til at udvikle, men jo også været med, når det er svært, når der skal spares, nedlægges, sammenlægges og alt det, der også er et vilkår.

Da jeg spurgte Bjarne: vil du modtage Dannebrogordenens Ridderkors? Nogle vil spørge til det der med ordner og socialdemokrater. Ja der svarede du – “ja tak, det er jeg beæret over, og jeg er fuldstændig ligeglad, hvad andre mener” – og det er vist ganske godt indrammet, hvordan du er.

Tak til din familie, tak for lån Merete.

Bjarne: Tak for indsatsen i det kommunalpolitiske arbejde og tillykke med din orden, din hæder.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Byrådsmedlem Bjarne Kvist tildelt Ridderkorset' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER