Zornig, Kimer og Ryge gæster Manegen i Sæby

Zornig, Kimer og Ryge gæster Manegen i Sæby

17. februar 2020 - kl. 0:16 - af

Tre kendte ansigter vil inden for de nærmeste uger gæste Sæby og holde foredrag i kulturhus Manegen.

Torsdag den 5. marts kl. 15 fortæller Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm om tilblivelsen af deres bøger, om udviklingen af plot og karakterer. Det er bøger, som altid henter inspiration i virkeligheden og viser, hvordan virkeligheden har det med at overraske og overgå fantasien.

Zornig og Lindholm vil indvie tilhørerne i, hvad en krimi og thriller kan som genre, og hvorfor mange af os i dag drages af mord og uhygge. Der er lagt op til en eftermiddag med både alvor, humor og med plads til masser af spørgsmål. Pris 50 kr., som kan købes på bibliotekets hjemmeside.

Samme aften er Lisbeth Zornig programsat i Manegen som forfatter og samfundsdebattør om ”Sundhed, selvværd og livskriser”. Arrangementet, der tager afsæt i lange skygger fra barndommen, er dog allerede udsolgt.

Tirsdag den 10. marts kl. 19 får Manegen besøg af DR’s udenrigskorrespondent Matilde Kimer, der som DR’s ansigt i Ukraine og Rusland har en enorm indsigt i og viden om de to konfliktramte lande. I foredraget stiller Kimer skarpt på russiske og ukrainske forhold i kombination med historiske fakta og personlige oplevelser. Foredraget giver tilhørerne et helt unikt indblik i den aktuelle ukrainske situation. Billetter á 100 kr. købes via bibliotekets hjemmeside.

Og så er det jo næppe undgået nogens opmærksomhed, at 2020 er 100-året for Genforeningen. I et samarbejde mellem biblioteket og Saltlandets Historiske Forening for Sæby og Omegn kommer Søren Ryge Petersen til Sæby tirsdag den 24. marts kl. 19.

Søren Ryge Petersen har sine rødder i Sydslesvig, og Sønderjyllands skæbne er dermed barnelærdom for ham. Kongeåen, Dannevirke og Ejderen var faste udflugtsmål, og Søren Ryge Petersens far brugte hele sit voksenliv på at virke for danskheden i det Sydslesvig, der ikke kom tilbage til Danmark ved afstemningen i 1920.

Denne aften er der lejlighed til at høre Ryges fortælling om en usædvanlig barndom i Agtrup danske skole lige syd for grænsen, hvor han snakkede sønderjysk, plattysk, dansk og tysk hver eneste dag.

Billetter til 100 kr., som også omfatter kaffe/te og kage, købes på bibliotekets hjemmeside.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Zornig, Kimer og Ryge gæster Manegen i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER