Sløjfning af grøft og etablering af nye vandløb i Voerså

Sløjfning af grøft og etablering af nye vandløb i Voerså

16. februar 2020 - kl. 11:30 - af

Frederikshavn Kommune har meddelt tilladelse efter Vandløbsloven og bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering til sløjfning af en grøft og etablering af nye vandløb ved ejendommene Østkystvejen 390 i Voersaa og Østkystvejen 416 under Asaa.

Frederikshavn Kommune har samtidig truffet afgørelse om, at projektet ikke er omfattet af krav om miljøvurdering.

Kommunen har i afgørelsen lagt vægt på, at projektet udføres for at gennemføre et naturgenopretninsprojekt, som samlet set vil have en positiv effekt på både arter og naturtyper i områdets naturbeskyttede areal. Der er samtidig lagt vægt på, at projektets formål er at udtage et areal af drift og inddrage arealet til genopretning af det naturlige kystlandskab.

Ønsket er fremsendt af Bjarne Laubek på vegne af Voersaa Borgerforening.

Der ansøges om tilladelse til terrænreguleringer og tilhørende jordflytninger med henblik på ”at retablere naturlig dynamik mellem rørsumpen og åen og etablering af flere vandflader med henblik på at forbedre vilkårene for fuglelivet og fiskebestandene i området. Arealerne, hvor arbejdet gennemføres, omfatter overvejende arealer med materialer, som er blevet opfyldt i forbindelse med tidligere anlægsarbejde omkring den eksisterende jollehavn og uddybning af sejlrenden på den yderste del af Voer Å.”

Link til en nærmere beskrivelse af projektet:
https://frederikshavn.dk/media/12280/120320projektbeskrivelse.pdf

Link til luftfoto over området:
https://frederikshavn.dk/media/12279/120320luftfoto-2019-regulering-af-vandloeb.pdf

Tekst: Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sløjfning af grøft og etablering af nye vandløb i Voerså' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER