Vækst i antallet af hotel- og feriehusgæster

Vækst i antallet af hotel- og feriehusgæster

13. februar 2020 - kl. 10:32 - af

De sidste overnatningstal er netop udkommet fra Danmarks Statistik, og hermed kan vi gøre turismeåret 2019 op for Frederikshavn Kommune. Her har 1.462.409 besøgt Skagen, Frederikshavn og Sæby, og det er 36.819 flere gæster end i 2018, hvilket svarer til 3%. Der har især været stor efterspørgsel efter overnatning på hotel eller i feriehus, og flere booker sig ind i ydersæsonen. Samtidig er der fortsat fremgang i andelen af tyske gæster med en markant vækst på 10% i 2019.

”Sprechen Sie Deutsch?” Hvis ikke, så kan det være en god idé at få pudset tyskkundskaberne af Antallet af tyske gæster er nemlig steget med 10% i 2019. Det vil sige et plus på 24.135 i forhold til 2018. Væksten af tyske gæster er godt nyt for turisterhvervet i Frederikshavn Kommune, for de kommer gerne på besøg i ydersæsonen efter at skoleferierne er klinget af. Men det er ikke kun tyske gæster, som finder vej til Skagen, Frederikshavn og Sæby. Der er også flere og flere danske, svenske og norske gæster, som finder vej til området i ydersæsonen, og det gav en markant vækst på 8% i 2019 sammenlignet med 2018. Det er 35.560 flere overnatninger i området fra januar-april og september-december.

Den samlede vækst for hele Frederikshavn Kommune udgør +3% i 2019 for alle overnatningssegmenter undtagen Timeshare, hoteller under 40 senge samt Airbnb. Dem har vi desværre ingen officielle tal fra. I forhold til vores nærmarkeder har vi fortsat haft pæn vækst på marked Danmark med +3% og flot vækst på marked Tyskland med +10%. Marked Norge og Sverige har budt på nogle udfordringer i 2019 med en 0% samlet vækst af norske gæster og -3% i antallet af svenske gæster.

Markant vækst i feriehusovernatninger
Feriehusovernatningerne i 2019 har oplevet et markant boom med en fremgang på 11%, som svarer til 40.446 flere gæster i Skagen, Frederikshavn og Sæby. Her har vi især haft fremgang af danske og tyske feriehusgæster. Her ser I fordelingen af feriehusgæster på vores primære markeder:

 • DK 524         (+18.407 = 12%)
 • NO 191           (+545 = 1%)
 • SE 738           (-461 0 -3%)
 • DE 087         (+19.062 = 14%)

Væksten i feriehusovernatninger i Frederikshavn Kommune er i tråd med den vækst, som man oplever i hele landet disse år, og vi forventer at den positive vækst vil fortsætte her i 2020. 

Fortsat vækst på hoteller- og feriecentre i 2019
I 2019 var der igen fremgang i antallet af gæster på vores hoteller og feriecentre. Her så vi en samlet vækst på 5% for hele kommunen, hvilket svarer til en fremgang på +24.909 gæster i forhold til 2018. Fordelingen af gæster fra vores primære markeder tegner sig således:

 • DK 286         (+19.427 = 8%)
 • NO 599         (+1.458 = 1%)
 • SE 500           (+631 = 1%)

Udfordrende år for campingpladserne
Vejret var som bekendt noget ustabilt i forsommeren og hen over sommeren, og det kan være en af årsagerne til, at antallet af campinggæster i 2019 gik tilbage med -3% i hele kommunen. Fordelingen af campinggæster fra vores primære markeder tegner sig således:

 • DK 742         (-14.513 =-4%)
 • NO 647           (-1.270 = -4%)
 • SE 405           (-2.876 = -20%)
 • DE 737           (+3.828 = 5%)

Prognose for 2020
Her i 2020 forventer vi fortsat pæn vækst i antallet af danske og tyske gæster, og vi håber på at kunne tiltrække flere norske gæster end i 2019. Valutasituationen på marked Sverige er fortsat en udfordring, så her forventer vi at gæsteantallet vil være nogenlunde status quo

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vækst i antallet af hotel- og feriehusgæster' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER