Udstillingsåbning og fernisering hos Efter et nyt Minut

Udstillingsåbning og fernisering hos Efter et nyt Minut

10. februar 2020 - kl. 12:28 - af

Luise Sejersen og Christian Bang Jensen holder udstillingsåbning/fernisering, den 14. februar kl. 17 – 19, i Efter et nyt Minut, Vestergade 30 i Sæby.

Sometimes They Come Back er en udstilling af kunstnerne Luise Sejersen og Christian Bang Jensen, som til daglig bor og arbejder i København. Sammen har de undersøgt og gentænkt forestillinger om det over- og underjordiske som sfærer, myter og billedsprog, hvis betydning ændres over tid.

Luise Sejersen viser nye malerier udført med ægtempera på træplade. Malerierne repræsenterer mentale og spirituelle rum, hvor der foregår en transformations-proces. Motiver og titler stiller spørgsmål ved den traditionelle dualisme mellem himmelsfære og jorden, ved det som er oppe og nede – og de egenskaber, som forbindes dermed. For eksempel spørger værket The Rise of Rebellious Solitude, hvorvidt afsondrethed kan tillægges en aktivistisk og ophøjet betydning i dag og vender det berømte motiv The Fall of the Rebellious Angels fra 1500 tallet på hovedet. Teknikken har ligheder med ikonmaleri og enkelte malerier fortsætter ud i en ramme, som er inspireret af epitaferne i Sæby Kirke. Samtidig minder rammerne om stræbebuer, der løfter billedet op. Stræbebuer ses på tidlige gotiske katedraler og er paradoksale i deres udtryk, fordi de skaber jordforbindelse og samtidig udtrykker en illusion af noget svævende og overjordisk.

Luise Sejersen er uddannet kunstner fra Valand Academy of Fine Arts i Göteborg og tog afgang fra Det Fynske Kunstakademi i 2014 og modtog et arbejdslegat fra Statens Kunstfond i 2019.

Christian Bang Jensens skulpturelle bidrag tager udgangspunkt i forestillinger om underjordiske væsener, som også findes udtrykt i folketro. Skulpturerne prøver at udtrykke en forbundethed med en fortrængt natur, hvor livet er cyklisk, og jorden skjuler på et liv man kan fornemme, men aldrig begribe rationelt. Installationen Bjærgning indeholder bronzeskulpturer, en betonafstøbning, strandsand, rav og mønter, som skaber en materiel såvel som kulturel forbindelse til Sæbys historie og natur.

Christian Bang Jensen er opvokset i Sæby. Han er uddannet fra Det Fynske Kunstskademi, har en Master of Fine Arts fra Malmø Art Academy fra 2015 og modtog et arbejdslegat fra Statens Kunstfond i 2019.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Udstillingsåbning og fernisering hos Efter et nyt Minut' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER