24-årig spiritus- og narkobilist eftersat af patrulje og anholdt

24-årig spiritus- og narkobilist eftersat af patrulje og anholdt

7. februar 2020 - kl. 8:58 - af

En 24-årig mand blev sigtet og anholdt for flere brud på loven, herunder spirituskørsel, efter en eftersættelse forløbende over ca. 2 km i Frederikshavn fredag morgen kl. 03:15. En patrulje bemærkede bilisten, da de kom kørende ad Barfredsvej. Her vendte de om for at standse bilisten, da han kørte usikkert.

Da patruljen vendte om, accelererede bilisten kraftigt og fortsatte mod nord. Derfor eftersatte patruljen ham. Efter ca. 2 km, hvor bilisten blandt andet havde kørt på den forkerte side af vejen, kørt over for rødt og kørt på fortov samt cykelsti, holdt han ind til siden på Constantiavej. I forbindelse med eftersættelsen blev der ikke observeret øvrige trafikanter på den kørte rute.

Patruljen henvendte sig til føreren af bilen, den 24-årige mand. Han blev skønnet påvirket af spiritus og stoffer, da han lugtede kraftigt af spiritus og havde store pupiler. Føreren efterkom her ikke patruljens anvisninger om at stige ud af køretøjet eller anvisninger om at slukke køretøjets motor, hvorfor manden måtte udtages af køretøjet under anvendelse af den nødvendige magt.

Den 24-årige mand blev sigtet og anholdt for samtlige brud på færdselsloven såvel som spirituskørsel, kørsel med euforiserende stoffer i blodet og for ikke at efterkomme politiets anvisninger om at standse.

Ingen personer kom til skade under eftersættelsen.

Hvad er straffen for spirituskørsel og kørsel under påvirkning af stoffer?
Bliver du stoppet af politiet, vil du få følgende straf, hvis det er første gang, at du bliver taget for spirituskørsel:

Vi antager, at du tjener 30.000 kr. om måneden (brutto), og bliver taget med en promille på 0,93. Du får ca. 13.000 kr. i bøde. Du får også frakendt kørekortet betinget. Det betyder, at du skal bestå en ny teori- og køreprøve inden for 6 måneder. Dumper du til en af prøverne, skal du aflevere kørekortet og får det først tilbage, når du har bestået begge prøver.

Kører du med ulovlige, euforiserende stoffer i blodet, er straffen den samme, som hvis du kørte spirituskørsel med 1,21 promille.

Du får frakendt dit kørekort i 3 år og får en bøde.

Både ved spritkørsel og kørsel med stoffer i blodet skal du desuden bestå en ny teori- og køreprøve og gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer og koster 3.200 kr.

Bliver du taget flere gange med ulovlige stoffer og/eller alkohol i blodet, stiger straffen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '24-årig spiritus- og narkobilist eftersat af patrulje og anholdt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER