Rekordresultat i Nordjyske Bank…

Rekordresultat i Nordjyske Bank…

5. februar 2020 - kl. 8:11 - af

Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank har i dag offentliggjort sit årsregnskab for 2019, og det blev et rekordresultat. Regnskabet viser et resultat før skat på 1.246 mio. kroner, hvilket er 31% højere end årsregnskabet for 2018.

Årsregnskabet 2019 i overskrifter:

  • Regnskabet viser en fremgang i basisresultatet på 11% og i resultatet før skat på 31%.
  • Egenkapitalen forrentes med 17% før skat.
  • Indtægterne stiger med 6% mens udgifterne falder med 7%, således at omkostningsprocenten falder fra 43,3 til 38.
  • Fortsat stor kundetilgang og vækst i udlån på 6%.
  • Udlodningsprocent på 64 – med et udbytte på 11 kroner og der foreslås et aktietilbagekøbsprogram i 2020 på 300 mio. kroner.

”Vi er naturligvis yderst tilfredse med årsresultatet for 2019. Det er vores første hele regnskabsår efter fusionen med Ringkjøbing Landbobank. Resultatet er skabt ved tilgang af mange nye privat- og erhvervskunder, samt stor vækst i forretningsomfanget med eksisterende kunder. Bankens samlede udlån er som følge heraf steget 6%” fortæller bankdirektør Claus Andersen.

”Bankens nicheområder med ekspertise i f.eks. Private Banking og vindmøllefinansiering er kommet kunderne og forretningen i Nordjylland til gode. Samtidig har bankens mange kunder med et realkreditlån været deltagere i Danmarkshistoriens største konverteringsbølge, hvor bankens rådgivere har hjulpet i tusindvis af kunder til at udnytte mulighederne for et billigere realkreditlån.

Vi har også mærket en stigende efterspørgsel på pensionsområdet, hvor den rigtige rådgivning betyder meget for kundernes fremtidige økonomiske råderum. Vi har brugt mange ressourcer på uddannelse af bankens rådgivere, som har fået opgraderet deres kompetencer indenfor pensionsrådgivning. Dette er allerede kommet rigtig mange af vores kunder til gavn” fortsætter Claus Andersen.

”Vi glæder os til at møde bankens aktionærer til Nordjyske Banks aktionærmøder i henholdsvis Aalborg, Hjørring og Frederikshavn. Her vil vi også kåre vinderne af Nordjyske Banks foreningspris, hvor en uafhængig dommerkomité udvælger tre nordjyske foreninger, som i 2019 har gjort en særlig indsats i sit lokalområde. Nordjyske Bank støtter årligt mere end 700 foreninger i det nordjyske og vi ønsker med prisen at sætte fokus på de lokale ildsjæle samt på værdien af det lokale foreningsliv.”

”2020 bliver et nyt spændende år, hvor hovedopgaven bliver at rådgive vore nuværende kunder og samtidig fortsætte væksten med udbygning af vores markedsandel i Nordjylland. Vi forventer i 2020 et resultat før skat i intervallet 950 til 1.250 mio. kroner” afslutter bankdirektør Claus Andersen.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rekordresultat i Nordjyske Bank...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER