Torben Farum er en svinelykkelig mand

Torben Farum er en svinelykkelig mand

3. februar 2020 - kl. 8:59 - af

Sidste år producerede han 45.000 smågrise, de såkaldte 30 kilos-grise på sine gårde nær Sæby. Det gav et overskud tæt på syv millioner kroner.

“Det har været vores bedste år indtil videre, og det tror jeg, det har været for de fleste, der har været i branchen siden slutningen af 90’erne”, siger svineproducent Torben Farum til TV2 Nord.

Smågrisene fra Torben Farums stalde er blevet solgt videre til opfedning hos andre svineproducenter i ind- og udland.

En analyse af 400 landbrugsregnskaber, som LandboNord og flere andre rådgivningsvirksomhederne har lavet, viser, at smågriseproducenterne i gennemsnit har haft en rekordhøj indtjening på 4,3 millioner kroner.

“Smågriseproducenterne har den fordel, at de både kan levere til nogen, der producerer i Danmark, men kan også levere til Tyskland, og der har  efterspørgslen været stigende, og det presser prisen”, forklarer Andreas H. Brandt, Vicedirektør i LandboNord.

På grund af svinepest i Asien steg eksporten bl.a. til Kina – i den sidste halvdel af 2019. Det har betydet, at den afregning svineproducenterne har fået for deres grise har været den højeste nogensinde.

“Hvis det fortsætter i 2020 så slår det alle rekorder, og hvis prisen holder, som den er lige nu, så bliver det et fantastisk år”, siger Torben Farum.

Trods de tårnhøje svinepriser og det store millionoverskud har Torben Farum, dog ikke tænkt sig at leve et liv i sus og dus. For som han siger: “Vi får det, vi skal have at spise hver dag og har en bil at køre i, så han vil hellere afdrage på sin gæld, så han er rustet til fremtiden.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Torben Farum er en svinelykkelig mand' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER