Iværksætterpris til Morten Stausgaard for Cantona Gruppen

Iværksætterpris til Morten Stausgaard for Cantona Gruppen

16. januar 2020 - kl. 11:28 - af

Morten Stausgaard vandt Iværksætterprisen ved dagens Vækst & Vilje arrangement i Det Musiske Hus i Frederikshavn.

Morten Stausgaard fra Sæby, står bag både Cantona System A/S – et patentanmeldt byggesystem, Cantona House A/S – der laver nøglefærdige huse, og Cantona Montage A/S – der opfører råhuse med Cantona systemet. Baseret på 20 års erfaring i byggebranchen har Morten Stausgaard udviklet Cantona System, som består af de bærende byggeelementer Cantona Wall, Cantona Roof og Cantona Rewall. De består af uorganiske materialer, som er pladsbesparende, vedligeholdelsesfri, brandsikre og uimodtagelige for fugt. Cantona Wall er bygget op omkring det bæredygtige PIR+-isolering med en så høj isoleringsevne, at vægelementet er markant tyndere end traditionelle konstruktioner. Det giver 20 kvadratmeter ekstra plads i et 200 kvm hus.

– Det er da skønt at få den anerkendelse. Det er godt nok mig, der får prisen personligt, men mine medarbejdere har også fortjent det. Selvom jeg har født selskaberne og koncepterne, er det dem, der udfører det i hverdagen, siger Morten Stausgaard.

Virksomhederne i Cantona Gruppen er vokset eksplosivt siden 2014 og skaber i dag godt 40 lokale arbejdspladser. I 2020 er der fokus på at få synliggjort de mange bæredygtige kvaliteter ved Cantona System og de ekstra kvadratmeter bolig. I alt har Cantona Gruppen 150 boliger i pipeline i 2020 – heraf 40 nøglefærdige huse, mens resten er opførsel af færdige råhuse.

For første gang blev Roblon Fondens Uddannelsespris uddelt til fire lokale studerende, der hver fik overrakt 25.000 kroner af Nina Schou fra Roblon Fonden. Årets indlægsholder var den verdensanerkendte robotforsker – og frederikshavner Henrik Iskov Christensen.

Det musiske indslag blev leveret af sanger og sangskriver Michael Møller, der stammer fra Sæby.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Iværksætterpris til Morten Stausgaard for Cantona Gruppen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER