Special Olympics Idrætsfestival åbner tilmeldingen

Special Olympics Idrætsfestival åbner tilmeldingen

14. januar 2020 - kl. 17:13 - af

Arena Nord er festivalcentrum, når Special Olympics Idrætsfestival afvikles i Frederikshavn 15.-17. maj. Fra onsdag den 15. januar er det muligt for klubber og institutioner at sikre deltagelsen i Danmarks største sportsfest for idrætsudøvere med udviklingshandicap

Om nøjagtig fem måneder ankommer op mod 1.000 idrætsudøvere med sports- og festtøjet i bagagen til tre forrygende dage i Frederikshavn. Traditionen tro skal de konkurrere i 12 Special Olympics-idrætter, teste og styrke deres fysik og sundhed i Healthy Athletes-programmet og feste igennem til den store festivalfest. Alt sammen med udgangspunkt i Frederikshavns idrætsmekka, Arena Nord.

  Festivalen har sine faste traditioner, men Frederikshavn har så sandelig også nye tiltag og fantastiske faciliteter at byde ind med, og byens beliggenhed ved vandet vil komme til at spille en rolle. Det lokale foreningsliv har med borgmester Birgit S. Hansen i spidsen virkelig lagt sig i selen, for at alle deltagere skal føle sig velkomne, siger Anette Svejstrup, der er breddekonsulent i Parasport Danmark og leder af Special Olympics Idrætsfestival.

Sådan tilmelder man sig idrætsfestivalen
Tilmeldingen foregår online på festivalhjemmesiden www.so-if.dk og skal ske gennem en idrætsklub, institution eller lignende. Der skal tilmeldes mindst én træner/leder pr. idræt, for at klubbens/institutionens tilmeldinger er gyldige. I nogle idrætter er der et loft på deltagerantallet, og her sker tilmelding efter først-til-mølle-princippet.

– I populære idrætter som bowling og ridning, hvor vi også forventer deltagelse fra de nordiske nabolande, har vi sat et loft over antallet af deltagere, for at konkurrencerne kan blive afviklet optimalt, og alle kan få en god oplevelse. Derfor er det også ekstra vigtigt, at man er i god tid med tilmeldingen, lyder det fra Anette Svejstrup.

Hvis der ikke er ledige pladser tilbage i favoritidrætten, opfordrer hun til, at man prøver sig selv af i en ny disciplin: – Der er plads til alle uanset idrætslige færdigheder på Special Olympics Idrætsfestival, hvor udøverne klassificeres forud for konkurrencerne, så medaljestriden bliver fair og sjov for alle, siger hun.

Tilmeldingen til idrætsfestivalen i Frederikshavn løber frem til den 15. marts.

Fakta
Special Olympics Idrætsfestival afholdes hvert andet år og er Danmarks største sportsbegivenhed for idrætsudøvere med udviklingshandicap. Special Olympics er anerkendt af IOC og er således den eneste sportsbegivenhed ud over OL, som har ret til at bruge den olympiske ild.

Special Olympics Idrætsfestival 2020 arrangeres i et samarbejde mellem Parasport Danmark og Frederikshavn Kommune. Vi forventer mindst 1.000 deltagere fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Færøerne og Tyskland. Deltagerne får mulighed for at deltage i følgende idrætsgrene: Atletik, badminton, boccia, bowling, golf, gymnastik, floorball, fodbold, håndbold, ridning og svømning.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Special Olympics Idrætsfestival åbner tilmeldingen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER