Udpegning af politikere til kommunens udsatteråd

Udpegning af politikere til kommunens udsatteråd

11. januar 2020 - kl. 1:49 - af

Udpegningen af Frederikshavn Kommunes Udsatteråd er i gang. Socialudvalget skal på udvalgets næste møde den 15. januar udpege 2 byrådspolitikere og deres 2 suppleanter til det første udsatteråd.

Udsatterådet skal ifølge byrådets beslutning bestå af 10–12 medlemmer med hver sin suppleant, som skal være bosiddende eller lokalt forankret i Frederikshavn Kommune. Rådet skal sammensættes på en måde, så der sikres viden om hjemløshed, misbrug og sindslidelser. Rådet skal også helst rumme viden om prostitution og vold.

Sammensætningen anbefales at være 4–6 udsatte borgere, 2 medarbejdere fra kommunen, 2 fra frivillige organisationer og 2 byrådspolitikere.

Den kommunale administration arbejder i øjeblikket med at udpege kandidater til udsatterådet. Det sker gennem rekruttering af borgere, medarbejdere og frivillige.

Der er rettet henvendelse til Psykiatrifællesskabet og Frivilligcenter Frederikshavn. Her er det op til foreningerne hver at vælge et medlem og en suppleant, som repræsenterer foreningerne. Borgerrekrutteringen sker ved en fælles indsats, hvor de frivillige foreninger og alle kommunens relevante afdelinger er inddraget i at informere borgere om muligheden for at være med i udsatterådet.

Center for Handicap og Psykiatri står for 3 informationsmøder for borgere i januar, hvor man opfordrer frivillige og medarbejdere til at invitere eller følges med borgere, så det sikres, at borgere i målgruppen får mulighed for at deltage.

Medarbejderne til Udsatterådet rekrutteres fra Center for Handicap og Psykiatri, da det er hensigtsmæssigt, at der i det første udsatteråd sidder medarbejdere, som arbejder direkte med borgere i målgruppen.

Ved udgangen af januar er alle kandidater til udsatterådet udpeget, og det endelige udsatteråd kan herefter udpeges.

Tekst: Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Udpegning af politikere til kommunens udsatteråd' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER