Julehilsen fra Borgmesteren til Sæbynitterne

Julehilsen fra Borgmesteren til Sæbynitterne

24. december 2019 - kl. 6:17 - af

Traditionen tro bringer vi en julehilsen fra Frederikshavn Kommunes Borgmester Birgit S. Hansen.

Kære Sæby og opland

Rigtig glædelig jul.
Der er gang i den. 2020 bliver året, hvor vi får skovlen i vandet i forbindelse med udvidelse Sæby havn. Vi mangler få svar fra staten, men så skal vi bare i gang.

Vi fortsætter også med mindre men særdeles vigtigt opgaver som asfalt, lys, holde stranden pæn. Det er retning sat af Teknisk udvalg, hvor man forhåbentligt har bemærket flere tiltag omkring vej, sikkerhed, lys osv. Vi skal prioritere infrastrukturen.
En god gruppe omkring handlen og havn arbejder sammen med kommunen omkring, hvordan vi styrker midtby, handel og havn.

Der er gang i den med byggeri af almene boliger i Sæby. Vi udlægger flere byggegrunde i Sæby (netop vedtaget). Så er der de aller vigtigste områder: dagtilbud, ældreområdet, handicapområdet – ja her har alle bemærket, der er plads til forbedringer – bedre normeringer. Vi arbejder støt og roligt på at finde penge til områderne. Det skal vi, og heldigvis ser det ud til folketinget også arbejder i den retning.

Når nogle spørger: kan I ikke bruge pengene afsat til havnen til flere hænder? Jo det kan vi. Men for det første er det Engangspenge. De kan ikke bruges år efter år til drift/lønninger, men et andet vægtigt argumentet er, at vi skal investere for at få investeringer og for at tiltrække borgere og gæster. Vi skal ikke bare overleve. Vi skal leve også i fremtiden.

Særligt i syd har vi et stort opland. Vi har 26 oplandsbyer/områder i kommunen. Dem skal vi understøtte sammen med alle de gode frivillige, foreninger, gode kræfter, der hver dag gør noget for fælleskabet. Udover Distriktsudvalgspuljen har vi til 2020 budget afsat lidt ekstra midler, som områderne får ud uden ansøgningsbøvl. Og så er der det store spændende projekt Dybvad områdeudviklling. Her er der afsat 3,3 mio., som over fem år skal udvikle Dybvad. Det er spændende at følge effekten. Kommunen har ikke forladt Dybvad. Der er kommunal dagpleje, børnehave, skole, ældrecenter. Vi skal finde ud af, hvad der kan tiltrække og udvikle en oplandsby.

Det vigtigste for mig, med denne julehilsen, er at få sagt TAK for alle de indsatser, der sker hver dag – til alle de frivillige, foreninger, handel og virksomheder. Tak fordi I er her og gør noget. På gensyn i 2020.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Julehilsen fra Borgmesteren til Sæbynitterne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER