Nordjylland giver resten af Danmark baghjul

Nordjylland giver resten af Danmark baghjul

17. december 2019 - kl. 9:32 - af

Dugfriske overnatningstal fra Danmarks Statistik viser, at Nordjylland endnu engang placerer sig langt over landsgennemsnittet og endda med positiv vækst i ydersæsonen.

De samlede overnatningstal viser en nordjysk fremgang på 13,62 procent, mens landsgennemsnittet i samme periode oplever en stigning på 6,27 procent. Nordjylland udmærker sig desuden positivt på alle hovedmarkeder med Holland og Tyskland som højdespringerne med en stigning i antallet af overnatninger på henholdsvis 42,2 og 24,6 procent.

– Ser man isoleret på turisternes døgnforbrug, har årets samlede stigning indtil videre resulteret i en øget turismeomsætning på knap 888 mio. kr.* i Nordjylland. Efter en imponerende sommer glæder vi os over, at den positive udvikling fortsætter på samtlige markeder og således har en positiv effekt på ydersæsonerne. Der ligger et massivt vækstpotentiale i ydersæsonerne, og hvor vi sidste år i samme måned havde en vækst på 0,08 procent, er vi nu lykkedes med at tiltrække mange flere gæster udenfor højsæsonen. Forklarer direktør i VisitNordjylland, Ann Marie Søborg Karkov.

Den imponerende stigning betyder desuden, at der år til dato er skabt mere end 1.100 nye nordjyske jobs*.

Samarbejde skaber resultater
Væksten skal ifølge Ann Marie Søborg Karkov ses som et resultat af, at vores turismeerhverv har gjort det rigtig godt, samt at samarbejdet i nordjysk turisme er styrket – blandt andet gennem samarbejdet med VisitDenmark og de nordjyske destinationsselskaber samt Fælles Vækst initiativet. Det var direktørerne for de store nordjyske attraktioner, Fårup Sommerland, Nordsøen Oceanarium, Skallerup Seaside Resort og Aalborg Zoo der tog initiativ til Fælles Vækst med opbakning fra alle Nordjyllands kommuner samt det nordjyske erhvervsliv, hvor mange virksomheder har bidraget økonomisk.

– Med Fælles Vækst har vi skabt en fælles ramme for turismesamarbejdet, som løfter vores ambition om at styrke tilstrømningen af gæster og dermed øge turismeomsætningen. Der er ingen tvivl om, at det øgede markedsføringsbudget har en stor del af æren for de fine resultater i Nordjylland, og jeg kan kun opfordre endnu flere aktører til at komme med ombord i Fælles Vækst initiativet, slutter Ann Marie Søborg Karkov.

Faktaboks:

Udviklingen i antal overnatninger i Region Nordjylland:  
  ÅTD Oktober
I alt 5,65 % 13,62 %
Danmark 5,65 % 6,04 %
Nederlandene 14,01 % 42,24 %
Norge 3,74 % 3,55 %
Storbritannien -3,05 % 12,62 %
Sverige -3,90 % -0,87 %
Tyskland 9,76 % 24,55 %
USA -18,51 % -7,23 %

 

Udviklingen i antal overnatninger i Danmark:  
  ÅTD Oktober
I alt 3,89 % 6,27 %
Danmark 3,47 % -0,17 %
Nederlandene 5,87 % 6,16 %
Norge -0,28 % -3,92 %
Storbritannien 1,22 % 0,12 %
Sverige -6,49 % -0,08 %
Tyskland 6,88 % 14,74 %
USA 5,55 % 21,38 %

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjylland giver resten af Danmark baghjul' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER