Indlæg: Afskaffelse af rullende indskoling

Indlæg: Afskaffelse af rullende indskoling

9. december 2019 - kl. 9:14 - af

Vi kunne læse på diverse netaviser, at Socialdemokratiet har truffet en beslutning ind i det vedtagne budget for 2020 som de ikke på lovligt kunne træffe. Der er nu kommet svar fra ministeriet, og beslutningen var ikke lovlig, da beslutningen naturligvis skulle være sket i dialog med skolebestyreserne – nemlig at afskaffe den rullende indskoling i vores Folkeskoler.

Som Formand for Børne- og ungdomsudvalget skriver, så havde politikerne modtaget vores undren over denne pludselige beslutning, uden om brugerne af skolerne i Kommunen. Vi fik det svar tilbage, at det var politik og at politik skulle der ikke spørges om lov til…….

Skolebestyrelserne ender sikkert med at få forslaget (der jo er vedtaget) ud i høring efter næste uges møde i Børne- og Ungdomsudvalget. Så kan formanden/Socialdemokratiet lade det være op til skolebestyrelserne at være dem der kommer med overvejelserne, de betydninger det vil få for børnenes og skolernes hverdag – og dermed, hvis altså vi forestiller os at beslutningen må ændres, bliver det skolebestyrelserne der kan beskrives i pressen – det er åbenbart her vi nu fører dialog med hinanden – som værende dem der ikke vil afskaffe rullende indskoling………

Vi har været “i dialog” to gage siden vi hørte om ønsket om at afskaffe rullende skolestart. En afgørelse alle de partier der har indgået budgetaftale er er enige om er et ønske. Det er sådan set ikke det af afskaffe rullende skolestart vi som skolebestyrelser reagerer på, det er måden hvorpå det bliver foreslået og besluttet – foreslået i pressen og beslutte ved forhandlingsbordet, uden forudgående interesse for at afdække betydningen af dette for vores børn.

Skolebestyrelserne sidder pt, på bagkant, og konsekvens beskriver hvad og hvordan børnenes hverdag bliver forandret og hvordan vi sikrer skolen og medarbejderne er i gear til dette. Folkeskolen er en stor maskine at forandre og det er mange mennesker der skal forstå og justere sig i forhold til børnene og forældrene de dagligt møder.

Allerede nu kan vi få øje på et par områder, hvor afskaffelse ikke automatisk laver bedre kvalitet for børnene, eksempelvis kræver det bevågenhed at det meget store og flotte opkvalificerede samarbejde mellem daginstitutionerne og skolerne ikke nedprioriteres, da vi fremover skal modtage børn til skolestart 1 gang årligt. Dette betyder langt flere børn der skal være dialog omkring på samme tid, for ar sikre alle børn den bedste overgang. Et andet område er skoleudsættelse, for forældre der overvejer skoleudsættelse for deres barn, bliver denne beslutning efter afskaffelse af rullende skolestart en helt anden. Der er stor forskel på som forældre at skulle beslutte sit barn skal vente et kvartal eller et helt skoleår.

Hele inklusions debatten er et helt andet stort kapitel for sig selv. Rene årgange /klasser er klart bedst og logisk for langt de fleste børn (og forældre). Dog ændrer klassedannelser allerede fra første skoledag ikke ved, at vi på skolerne skal klasseoptimere – altså sørge for at have færrest mulige klasser, fordi vores økonomi fortsat bygger på tildeling pr. Barn og ikke til hverken klasse eller afdeling. Således bliver det præcis den samme udfordring at få skolernes budgetter til at række, som det har været inden budgetforhandlingerne.

Folkeskolen og børnenes læring og dannelse er på ingen måde prioriteret i dette års budgetforhandlinger.

Vi vil slutte med at ønske alle en glædelig jul, samt et lykkebringende nytår. Vi ønsker os ikke hverken julekort eller andet fra Børne- og Ungdomsudvalget, vi ønsker os helt ydmygt kun – at vi får den dialog tilbage som vi har ønsket os og bedt om i hele denne byrådsperiode. Mon ikke målet er det samme, om vi er politikere eller forældre – vi vil det absolut bedste for kommunens børn i kommunens folkeskole.

Med venlig hilsen

Formændene for de 4 skoledistrikt bestyrelser.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indlæg: Afskaffelse af rullende indskoling' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER