Bliv klar til erhvervslivet med en EUD eller EUX-uddannelse

Bliv klar til erhvervslivet med en EUD eller EUX-uddannelse

9. december 2019 - kl. 1:42 - af

Til januar starter Frederikshavn Handelsskole nye hold op for EUD eller EUX, som er en vej direkte ud i erhvervslivet eller til at læse videre. Karina Heinemeier ville gerne skifte jobbet som frisør ud. Hun har taget en EUX på Frederikshavn Handelsskole og er nu administrativ elev hos Frederikshavn Kommune.

Efter otte år som frisør og en ny rolle som mor, ville 33-årige Karina Heinemeier gerne skifte frisørjobbet ud med et kontorjob. Hun har derfor taget en EUX på Frederikshavn Handelsskole, hvor hun efter bare 1,5 års undervisning er i gang med sin elevtid som administrativ medarbejder hos Frederikshavn Kommune.

– Det har været super fedt, at jeg kun med halvanden år på skolebænken kan komme ud som elev. Jeg har de første to år af en HHX og derfor havde jeg de fag, som det kræver for at tage en EUX. Nu er jeg elev hos Frederikshavn Kommune, hvor jeg får en voksenelev-løn, så det kan sagtens hænge sammen for os som familie, siger Karina Heinemeier.

Til januar starter der nye hold op for EUD og EUX på Frederikshavn Handelsskole, som er en rigtig god vej ud i erhvervslivet, mens EUX også åbner døren til videreuddannelse.

– En EUD-uddannelse er en vej til job i detail eller handelsbranchen, som man kan læse på 2,5 – 3 år alt efter ens udgangspunkt. En EUX tager 3½-4 år. Først 1½-2 år på skole og herefter kan man blive elev indenfor detail, handel eller kontor (varighed 2 år) eller man kan læse videre på en række videregående uddannelser, som en EUX giver adgang til, fortæller Brian Andersson og fortsætter:

– Jeg er rigtig glad for, at vi har den her mulighed for at tilbyde unge og knap så unge at få en erhvervsuddannelse, hvor de kommer ud i erhvervslivet, for der er brug for dem, eller de kan videreuddanne sig.

Karina Heinemeier er rigtig glad for sit valg om at skifte spor og tage en EUX for at nå derhen.

– På skolen har vi haft fag som matematik, finansiering, it, organisation og innovation, og vi bliver rustet til de forventninger, der er til vores kompetencer på en arbejdsplads. Jeg har brugt mange af fagene i min elevtid allerede, så det man lærer på skolen på skolen, kan man også bruge ude i erhvervslivet, siger Karina Heinemeier.

Der er optag til uddannelserne EUD og EUX på Frederikshavn Handelsskole nu med start den 16. januar 2020. Der er åbent hus på Handelsskolen den 9. januar.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bliv klar til erhvervslivet med en EUD eller EUX-uddannelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger