Sæbykvinde med til håndbold-VM i 2020?

Sæbykvinde med til håndbold-VM i 2020?

2. december 2019 - kl. 14:46 - af

Sæby HK’s kvinder er inde i en spændende periode. Ganske vist svigter resultaterne lidt lige i øjeblikket, i skrivende stund er holdet på 10. pladsen med 2 sejre i 8 kampe og har lukket flere mål ind end alle andre hold i 1. Division. Dog er der grund til optimisme. For det er trods alt Danmarks næstbedste håndboldrække, resultaterne laves i. Og selvom der er et stykke vej til at snakke danmarksmestre, så er det en enorm udvikling, der er sket, for et hold fra en by af Sæbys størrelse. Der har været et par hårde lærestreger undervejs, et 11-33 nederlag til Ringkøbing og et 16-36 nederlag til Vendsyssel springer i øjnene.

Nedrykning betyder ikke nedtur
Dog er det svært at være for pessimistisk. Især i starten af sæsonen skulle der ikke have gået meget anderledes, for at tabellen kunne have set en anelse anderledes ud. Efter et klart nederlag i sæsonens første kamp bød Sæby modstanderne mere op til dans i de følgende uger. For to sejre og et nederlag blev det til, hvor spillere som Sara Andersen og Ditte Sørensen gjored en god indsats. Kan man genfinde den form, kan man måske kravle op i midten af tabellen. Dog vokser træerne ikke ind i himmelen. Et par overraskende smalle 1-måls sejre tyder på, at Sæby nok ikke tromler ligaen over. Men det viser også at klubben godt kan hamle op med modstanderne i 1. Division da de først slog Hadsten og derefter Stjernen i oktober. Sæsonen er lang, og vi må se, hvordan det hele ender til sidst, men selv hvis den nuværende 10. plads holdes, og resultatet hedder nedrykning, så har klubben vist at der er masser at bygge på, og grund til at have ambitioner om at komme tilbage i 1. Division og måske på længere sigt blive hængende.

En af de ting, som de fleste seriøse sportsudøvere drømmer om, er at få den ære at spille på landsholdet for sit land. Det er en ære, der tilfalder meget få spillere i forhold til, hvor mange der dyrker håndbold. På det danske kvindelandshold er konkurrencen exceptionelt hård, da de er blandt de bedste i verden. Så selv hvis du er en profil i 1. Division, er der lang vej op til toppen af poppen. Men tingene kan gå hurtigt i sport. De fleste danske landsholdsspillere kommer enten fra topholdende i HTH-ligaen, eller fra klubber i udlandet, primært Tyskland. Så hvis man målrettet vil gå efter en plads blandt disse, kan det godt være, at Sæby ikke skal være det sidste skridt på karrierestien. Men det kan være et godt skridt. Sæby er som nævnt inde i en rivende udvikling og i forhold til klubben og byens størrelse, gør de de rigtig godt.

Trædesten til de danske storklubber
At præstere på en klub i udvikling kan få øjnene op hos større klubber, hvilket i de fleste sportsgrene er et skridt nærmere de respektive landshold. Nu er det ikke fordi,vi vil af med vores bedste spillere i Sæby, men geografisk set kunne et ryk til Aalborg og EH Aalborg være fornuftige træk, hvis niveauet viser sig at være til mere end 1. Division. Herfra kan man endda kigge endnu højere op, eller mod udlandet, hvis man først har bevist sig på det niveau. De fleste landsholdsspillere, der er faste, spiller i de store ligaer og i store klubber i Danmark, men man kan godt komme i betragtning til en yderplads eller ses som ‘landsholdsbobler’ selv på lidt mindre hold, hvis man præstere uge efter uge på dem.

Og lad os da køre drømmescenariet ud for en håndboldspiller fra Sæby: Et af drømmescenarierne i hvert fald: Der bliver givet nogle stærke præstationer i 1. Division og man kan med stolthed tage videre, når en større klub begynder at følge udviklingen. I den større klub kan man vise, at i Sæby får man en stærk håndboldopdragelse og tager sit spil til et nyt niveau. Herfra er det sidste skridt at overbevise landstræneren om, at man skal have chancen. Dette lykkes man med, og man kommer omkring landsholdstruppen. Næste skridt? Man bruger sin Sæby-mentalitet til at slå sit navn fast i truppen, og så kommer det største, man kan opnå: VM i Håndbold. Det er både den største oplevelse og det største udstillingsvindue, en spiller kan drømme om. Så når nu der er et VM lige om hjørnet, så kan det naturligvis ikke ignoreres. Det kan godt lykkes – se bare på, hvad talenter fra Oure på Fyn har formået.

Fra Sæby til international succes?
VM 2019 er i gang og det er en god test for alle ambitiøse håndboldspillere. De heldige, der er udtaget repræsenterer Danmark, og alle andre spillere kan spændt holde øje med, hvad der skal til for at have niveau til at komme med næste gang. For det ér et højt niveau, der kræves. Lige pt. har Danmark et rigtigt stærkt kvindelandshold dog er er Frankrig, Rusland og Norge storfavoritter til medaljerne af det fineste metal mem Danmark er stadig en af de top-6 favoritter. Så Danmark har efter alt at dømme gode chancer for at spille med, hvor det er rigtig sjovt i turneringen. Man skal heller ikke kigge langt ned på listen over hvem der bliver set som at blive den bedste spiller i turneringen, før vi finder en dansker her er den danske Anne Mette Hansen. Hansen selv startede i en lille klub som FHH90 (Fløng Hedehusene håndbold), er en fast del af kvindelandsholdet men har også en fremragende international karriere i en af de bedste europæiske klubber nemlig Győri Audi ETO KC i Ungarn. Hansen kan også se frem til et spændende forår, da klubben er favorit til at vinde Champions League 19/20 med odds 1.50 hos de bookmakere, der giver dig chancen for at gribe de bedste håndbold odds på nettet!. Der er derfor også noget at kæmpe for hos spillerne i Sæby hvis de vil gå i Hansens fodspor og håbet om at lande en landsholdsplads i fremtiden.

Desværre er der ingen Sæby-spiller med til VM for Danmark. Men derfor er det stadig spændende at følge udviklingen i vores lille klub. Det kan være, en spiller kan vise niveau til at tage et par skridt op ad karrierestien og være med til for alvor at sætte Sæby på Danmarks håndboldkort. Men selv hvis det ikke lykkes, vil klubben naturligvis stadig lægge hjerte og sjæl i at udvikle de lokale håndboldtalenter og gøre dem så gode, som de kan blive. Fundamentet er der i hvert fald til at fortsætte udviklingen og for Sæby bider sig fast i 1. Division. Man ved aldrig, måske kommer der en chance for at klubben kan søge mod toppen af 1. Division og eller se, om man kan klemme sig helt op i HTH-ligaen. Det bliver nok ikke i år, men så længe udviklingen er positiv, så er det kun fantasien og ambitionerne, der sætter grænser.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæbykvinde med til håndbold-VM i 2020?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger